Капка Панайотова от Център за независим живот, Васил Велев от

...
Капка Панайотова от Център за независим живот, Васил Велев от
Коментари Харесай

Ще задължат ли работодателите да наемат хора с увреждания?

Капка Панайотова от Център за самостоятелен живот, Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в София и Васил Долапчиев, ръководител на Съюза на слепите в България разясниха в утринния блок на Нова телевизия настояването работодатели да наемат избран брой хора с увреждания.

Долапчиев счита, че държавното управление демонстрира кураж като подема разискването на тематиката. Той подсети, че сходни условия има и в Германия и те работят изцяло сполучливо.

Васил Велев от своя страна съобщи, че квотите за наемане на хора с увреждания би трябвало да са идентични, както за държавната администрация, по този начин и за бизнеса.

Според него обаче е неприемливо сходни условия да има за дребните предприятия. „ Не би трябвало да се върви по пътя на задължаванията и условията, а по пътя към насърчаването и поддръжката. Задължаването постоянно води до надзор, а когато него го има, постоянно се намират 101 метода за заобикаляне на условието “, сподели Велчев.

Долапчиев подсети, че не може индивидът с увреждания да се приема като задължение. „ Човекът с увреждания може и да е безусловно заслужен, с цел да работи изцяло дейно и да се развива “, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР