Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо е голмайстор номер 1 на

...
Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо е голмайстор номер 1 на
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: УЕФА определи Роналдо за едноличен голмайстор на първенството

Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо е голмайстор номер 1 на Европейското състезание по футбол, което приключи нощес в Лондон. Роналдо има пет попадения, колкото има и Патрик Шик от Чехия, само че по-добрите спомагателни индикатори обезпечават короната за португалеца. УЕФА реши разногласието в интерес на звездата на Ювентус, който има една асистенция повече и това го прави победител.

И до момента в който до неотдавна при еднакъв брой голове играчите си поделяха самостоятелната премия, то в този момент при положение на тъждество на двама или повече кандидати, УЕФА дефинира спомагателни критерии. И те влизат в действие от преди малко завършилото състезание. Първата беше асистенциите, по-късно по-малкият брой изиграни минути и вероятно повече голове в квалификациите.

Иначе Патрик Шик също завоюва благосклонностите на публиката, откакто вкара пет от шестте гола за отбора си в шампионата. Той блестеше изключително в началния мач на групата против Шотландия, в който си обезпечи победа с 2:0 с две попадения, единият от които прехвърлящ вратаря от рекордно разстояние от 49,7 метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР