Капитанът на олимпийския отбор на Бразилия по футбол Дани Алвеш

...
Капитанът на олимпийския отбор на Бразилия по футбол Дани Алвеш
Коментари Харесай

Най-титулуваният играч в света: Олимпийската титла е сбъдната мечта

Капитанът на олимпийския тим на Бразилия по футбол Дани Алвеш сбъдна още една фантазия и завоюва един от дребното титли, които липсваха в забележителната му кариера.

Бразилия победи с олимпийската купа след победа над Испания с 2:1 (след продължения) през вчерашния ден.

"Тази купа значи доста за мен. Знаех, че ще имам единствено една опция да печеля този трофей и се веселя, че съумях да извърша тази фантазия. Не всеки ден участваш на Олимпиада, а още по-малко, когато си на съвсем 38. Дойдох тук като дебютант, също като останалите момчета от тима. Успяхме да осъществим задачата с цената на доста старания и саможертви и върнахме най-голямото отличие вкъщи ", разяснява Дани Алвеш.

Алвеш има трофеи на клубно равнище и в трите шампионати, в които е играл в Европа - с Барселона, Ювентус и Пари Сен Жермен, само че по този начин и не съумя да завоюва международната купа с Бразилия, която за последно Селесао завоюва през 2002 година.

"Ако би трябвало да съм почтен, това олимпийско злато, значи повече от клубните титли. С клубния тим може да печелиш всяка година, само че този орден от Олимпиада беше последният ми късмет, тъй като няма да вземам участие на идващите Игри в Париж ", сподели още Алвеш.

Играчът, който сега се подвизава в Сао Пауло, няма желание на този стадий да приключва кариерата си.

"Имам силата на 23-годишен. Все още желая да върша огромни неща във футбола ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР