Капитанът на Ливърпул Вирджил Ван Дайк по отговорността за загубата

...
Капитанът на Ливърпул Вирджил Ван Дайк по отговорността за загубата
Коментари Харесай

Върджил ван Дайк пое цялата отговорност за срамната загуба

Капитанът на Ливърпул Вирджил Ван Дайк по отговорността за загубата на своя тим от Арсенал в дербито на върха в Премиър лийг.

Нидерландецът и Алисон Бекер направиха голяма неточност при резултат 1:1 и подариха втория гол на „ топчиите “ в миг, в който мърсисайдци изглеждаше, че взимат самодейността в тази среща.

„ Поемем цялостната отговорност за гола за 2:1, който се оказа повратната точка в мача. Трябваше да се оправя по-добре и да взема друго решение в тази обстановка. Това бе мъчително и за мен, и за целия тим. След почивката бяхме доста по-добри и имахме благоприятни условия. Доминирахме. Този миг обаче прекатурна нещата и това беше моя отговорност. Трябваше просто да изчистя топката.
Когато вземеш неверното решение за част от секундата, се случват такива неща във футбола. Това не ми се е случвало доста пъти в кариерата ми. Трудно е, само че ще се възстановя и ще си взема поука. Ще поема своята отговорност “, съобщи разочарованият Ван Дайк.

Юрген Клоп обаче отбрани нидерландеца и Алисон, който имаше не по-малка виновност за това попадение.

„ Двамата ни съществени играчи не се схванаха в тази обстановка. И те са човешки същества. Това единствено демонстрира какъв брой специфични са нещата, които нормално вършат. Сто % можехме да се пазиме по-добре и при първия гол, само че това е ситуацията “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР