Капитанът на женския национален отбор на България по волейбол Мирослава

...
Капитанът на женския национален отбор на България по волейбол Мирослава
Коментари Харесай

Капитанът на женския национален отбор по волейбол Мирослава Паскова: Колективът ни е страхотен

Капитанът на женския народен тим на България по волейбол Мирослава Паскова се завърна към тренировките. Звездата се контузи в първия мач от Лигата на нациите против Хърватия - фрактура на крайници, която я изкара от терена до края на шампионата.

" Колективът ни е страховит и аз се веселя, че още веднъж съм измежду девойките. Силно се надявам да съм изцяло подготвена за европейското състезание ", сподели Паскова пред медиите в зала " Левски София ".

Нейната съотборничка Мария Йорданова се надява на по-силно показване по време на Евро 2023.

" Тайната за триумфа са доста тренировки. Това е едно от оръжията на нашия отбор. Не бях чак толкоз уверена в моя начален удар, само че очевидно е бил добър по време на Лигата на нациите. Най-добре се получаваше против Германия и Република Корея. Трудно беше да останем 40 дни в различен континент. Много наши мачове приключиха с тайбрек, което е огромен бонус за младите състезатели.
На Европейското би трябвало да покажем най-хубавото от себе си и да минем групата. Това е изцяло постижимо. След това ще се борим в елиминациите ", разяснява Йорданова.

Либерото Мила Пашкулева е щастлива, че е оказа помощ на тима на България в мачовете от Лигата на нациите.

" Не съм очаквала да ме изберат при най-хубавите бранители. Не съм следяла кой по какъв начин върви съгласно статистиките. Беше значимо да давам всичко от себе си, играех с голямо предпочитание. Това съм аз. Искам да го направя по най-хубавия метод. Аз имах достойнството да бъда с Жана Тодорова в Марица Пловдив. Даваше ми доста препоръки. За мен Жана е най-хубавата на поста либеро у нас и постоянно съм гледала и съм се учила от нея. Азиатското ни турне в Лигата на нациите е незабравимо преживяване. Всички хора бяха извънредно благи, чакаха ни пред залата за фотоси. Групата ни за Европейското състезание е добра и мисля, че можем да се оправим против всички тимове. Дано продължим напред ", съобщи Пашкулева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР