Капитанът на Черно море Даниел Димов призна, че ударите под

...
Капитанът на Черно море Даниел Димов призна, че ударите под
Коментари Харесай

Даниел Димов пред NS: Бях пред отказване от футбола

Капитанът на Черно море Даниел Димов призна, че ударите под кръста против водача в класирането към този момент са почнали. В извънредно изявление за Novsport.com, опитният футболист разяснява отличното показване на " моряците " през есента, довело до историческо първо място на полусезона, положителната атмосфера на стадион " Тича ", както продуктивността на школата на " моряците " от години насам. 

-Привет, Дани. Друго ли е чувството в този момент, по време на празниците, когато Черно море е водач в класирането?
- Да, то това е по-приятната част, защото до момента не се е случвало в цялата история на клуба. Със сигурност това класиране ни дава опция да създадем нещо по-голямо, само че също по този начин ни задължава да продължим положителното показване напролет. 

- Казваш нещо по-голямо, само че какво? 
- Апетитът идва с яденето. В момента сме преди всичко, от нас зависи къде ще приключим. Ако може да го задържим, ще пренапишем историята на клуба. Има още 16 мача, не е дребен пътят и сме наясно. Знаете, че конкуренцията е много мощна. Използваме идентични думи всякога, само че е ясно, че бюджетите и класата е друга на съперниците. От нас, което се изисква да се опазим здрави и сплотени, както беше през есенния полусезон, а и през годините. Дай Боже, да нямаме и санкции. Видимо е, че броя футболисти при нас е една и съща по обясними аргументи. 

- Очакваш ли удари под кръста?
- Те към този момент започнаха, последните няколко кръга през есента се видя. Това е, което усещаме. Забелязва се някаква наклонност. Надяваме се да не се стигна до такива приоми на съперниците. Няма да ги направи по-голям тим или клуб едно място по-нагоре в класирането. Ние показахме, че сме друг тим. Работим по напълно ралична линия. Имаме много начинания като благотворителонст и обществени акции. Опитваме се да бъдем образец освен на терена, само че и отвън него. Тези удари под кръста ги оставяме на тези, които ги вършат. 

- Имаше ли по-специална тирада на Илиан Илиев след последния мач? 
- Поздрави ни за положителното показване. Гледаме по-скромно на нещата, не изпадаме в някакви еуфория, защото във футбола колелото най-бързо се върти. Знаем, че както ни възхваляват, по този начин и доста бързо може положителното отношение да се промени. Отборната игра и колективът ни е значим, ще продължим без непотребни фойервки.

- След кой мач си даде сметка и осъзна, че този сезон може да е друг за Черно море?
- Не мога да посоча съответен дуел. Имаше цел, сложена преди началото на сезона, която беше по-висока от досегашните. От там пристигнаха и по-високите упоритости.
С оглед и на резлутатите, когато трупаш точки и победи, това ти дава по-голямо самочувствие, вкус, фантазии. Дали това е нашата година? Всички сме задружни и имаме вяра. Сега стадият, който ни следва, е подготовка, лагери, контроли. Важен интервал за мачовете, които ни чакат напролет. 

- Очакваш ли да се появи напрежение от високите упования към вас напролет?
- Не, не считам. Гледаме по-скромно на нещата. Феновете изживяват този миг като нещо, което не е правено в нашата история. Но моментът е в този момент, след това идват мачовете, там ще си проличи кой е най-подготвен. Важно е да имаме и шанс, без него няма по какъв начин да постигнеш резултатите от време на време. За мен, като капитан на тима, значимо е да намерим салдото вътре и да се съхраним. Ние сме от тимовете, които доста пътуваме и доста разстояние изминаваме. Доста сме опитните, основнтата ни цел е това – запазване от травми и наказная.

- Кой е мачът на есента на Черно море?
- Този с Локомотив (Пловдив). Не спечелихме, само че беше показно, че футболът у нас може да бъде атрасктивен, изпълнен с доста страст и обрати. Имаше от всичко - тактически надлъгвания, картони, ешкън, драми, това е мачът на първия полусезон. Изиграхме нелоши срещи и против другите, само че като цяло, сравнявайки ги с този с Локо, някак отстъпват. А и почитателите го запомниха. Мога да допълня и предпоследния дуел с Етър във Велико Търново. Има много мачове, които бяха забавни.  

- Отпадането за Купата бе признато като сензация, само че може ли да се окаже, че е било за положително, тъй като в този момент задачата е единствено една?
- За мен персонално не е добре, че отпаднахме. Купата е най-кратият път към Европа, каквато е начаша цел. По единиия или по другия метод би трябвало да стигнем. Нямаме тази опция към този момент. Миналата година бяхме на дребна крачка от край след тези мачове с Лудогорец. Да, въпреки това ще сме съсредоточени за шампионата и ще успеем да се съхраним в някаква степен.

- След последния мач през есента със Славия дълго празнувахте с почитателите. Отстрани наподобява по този начин, като че ли изцяло - клуб, почитатели и футболисти сте основали съвършената връзка?
- Точно по този начин е, както и наподобява. Това е политика на клуба с доста начинания, с благотворителни дела. Дори и в студеното време бяха пристигнали доста хора. Успяхме да зарадваме почитателите с добра игра и отличен резултат. По отношение на самодейностите, не е нещо, което сме измислили, само че се опитваме да поддражаваме на тимове на доста по-високо равнище. Днес са играчки, на следващия ден ще е събиране на хранителни артикули, вършим дребни крачки. Сигурен съм, че много други клубове също имат сходни начинания, това е пътят и образецът. 

- На какво отдаваш положителната работливост на школата на Черно море?
- Така е, значително момчета доближиха до първия тим и националните гарнитури. Има положителни треньори в нашата академия, амбициозни хора, които се пробват да се развиват. Директорът на ДЮШ Станислав Стоянов работи в добър синхрон с клуба и всички по веригата. От мое време насам постоянно е имало положителни набори, юноши и пряк жанр. Момчета, които се пробват да бъдат образец с геройство и себераздаване. Най-радващото е, че треньорът Илиан Илиев дава доста огромен късмет на тези гении. Преходът от юноши към мъже най-трудният. Всичко зависи от тях.  

- Какво е твоето бъдеще във футбола? Минавали ли са ти мисли, че денят, в който ще спреш, наближава?
- Със сигурност идва и това време. В взаимозависимост от здравето ще преценям. Не е загадка, че една не бях завършил след една травма. Успях да се върна съвсем от оня свят. След футбола имам много хрумвания в главата си, на този стадий би трябвало да завърша образованието си в Иконочическия университет във Варна. Ориентиръл съм се и към спортния мениджмънт. Освен това имам и частен бизнес. Бъдещето е пред мен, наслаждавма се на момента, а времето ще покаже.

- Какво си пожелаваш през 2024 година? 
- Да си пожелаем да сме по-мъдри, по-благодарни, повече време с близки и другари. Да изпитваме удовлоствие от живота и работата. В състезателен проект да сме здрави, Дай Боже, в края на сезона всички – почитатели, тим, треньори, управление да сме там, където мечтаем.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР