Капитанът на българския национален отбор по баскетбол за жени Борислава

...
Капитанът на българския национален отбор по баскетбол за жени Борислава
Коментари Харесай

Борислава Христова най-резултатна при ценен успех на Сепси в полуфиналите на румънското първенство

Капитанът на българския народен тим по баскетбол за дами Борислава Христова изигра следващия си мощен мач за отбора на Сепси при триумфа с 66:55 (22:13, 13:9, 11:19, 20:14) като посетител на Арад във втория мач от полуфиналната серия сред двата отбора в румънското състезание.

След като Христова и нейните съотборнички изгубиха първия двубой в личната си зала преди няколко дни, през днешния ден те се нуждаеха от наложителен триумф, защото в противоположен случай Сепси щеше да се елементарни с възможностите си за осма поредна купа.

Тази вечер в Арад обаче настоящите шампионки направиха задоволително, с цел да стигнат до успеха, за която Борислава Христова бе над всички със своите 20 точки, 7 битки, 6 асистенции и 2 чадъра за 39 минути на паркета като титуляр.

За Сепси се отличи и Маша Янкович, която направи " дабъл-дабъл " - 16 точки и 15 битки. От другата страна Андреа Ейсли завърши с 16 пункта за домакините.

Така полуфиналната серия сред съставите на Сепси и Арад ще би трябвало да се реши в цялостния формат от три мача, като последният от тях следва да се изиграе на 9 април (вторник).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР