Капитанът на България за Купа Дейвис Валентин Димов очаква сериозна

...
Капитанът на България за Купа Дейвис Валентин Димов очаква сериозна
Коментари Харесай

Капитанът Димов: Свикнали сме без Григор; програматс му не е съвместима с Купа Дейвис

Капитанът на България за Купа " Дейвис " Валентин Димов чака сериозна борба против Казахстан в мача от Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ". В отбора на България са включени Димитър Кузманов (номер 178 в международната ранглиста), Александър Лазаров (478), Пьотр Нестеров (705), Александър Донски (805) и Янаки Милев (567).

" На лагер сме от понеделник с всички момчета. Те се усещат добре. В тази среща всеки един мач ще бъде извънредно значим. У дома и стените оказват помощ, ще разчитаме доста на поддръжката на феновете на тениса " - съобщи Димов на конференцията си през днешния ден.

" Познаваме добре тима на Казахстан. Това е един сериозен отбор. Ние постигнахме победи в предходните три срещи и това ни носи самочувствие, дава ни убеденост, само че е и по-голяма отговорност " - добави капитанът на България.

Димов разяснява още отсъствието на Григор Димитров, който по същото време ще играе на показателен шампионат във Франкфурт, както и травмата на Александър Лазаров:

" Провели сме диалози с екипа на Григор Димитров, изявили сме предпочитание да е част от тима. Участието му в състава е помощ и ставаме по-силни. Доказало се е във времето, че е страховит състезател. Отговорът е, че не е съвместимо с неговата стратегия. Не се вписва по най-хубавия метод. В последните години Григор Димитров не е играл за тима и сме привикнали с това нещо. Неговото име е спомагателна мотивация, само че пък и за другите момчета е мотивация да реализират триумф без присъединяване му в тима.

" Следим обстановката с травмата на Лазаров още от преди 3-4 месеца, когато я получи. В момента е добре и може да се разчита на него за някои мачове " - сподели още треньорът.

" Познаваме добре играчите на Казахстан. Един от тях е доста изявен. Те са на високо равнище. Някои от нашите момчета са играли мачове против тях. Момчетата се експерти и никой не се е задоволил с това, че сме се класирали в горната група, а желаеме да надграждаме " - приключи капитанът на нашата селекция.

Срещите на 16 септември (събота) ще стартират в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа.

Входът за фенове е свободен до запълване на потенциала на трибуните.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР