Капацитетът на разградската болница от места за хоспитализиране на болни

...
Капацитетът на разградската болница от места за хоспитализиране на болни
Коментари Харесай

Свършват ковид леглата в Разград, Благоевград пред локални блокади |

Капацитетът на разградската болница от места за хоспитализиране на заболели от ковид е пред привършване. Това заяви на съвещание на Областния щаб за битка със болестта изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Гечо Жеков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че до момента болничното заведение е разполагала с 15 кревати в Инфекциозното поделение и две в Интензивното, а от през днешния ден има разкрити още пет нови кревати. Д-р Жеков означи още, че на здравното заведение се постанова да си купува защитни средства, защото обезпечените количества бързо свършват.

На съвещанието стана ясно, че исперихската болничното заведение е изчерпала леглата за заболели от COVID-19 и бе взето решение да бъде оборудван третият етаж на постройката с още пет места. От болничното заведение в Кубрат оповестиха, че към този момент нямат болни, само че и не разполагат със експерти, заради което нямат задоволителна подготвеност за справяне с вероятно усложнена конюнктура.

Директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Ася Генева осведоми, че обстановката в региона през последните дни се утежнява. Тя регистрира, че новозаболелите в района за последните два дни са 30, а от началото на пандемията записаните случаи са общо 266. С позитивни резултати за ковид са учители и възпитаници от пет учебни заведения в региона, затворена за посещаване е детска градина в Исперихско, сподели още доктор Генева. 

Засилени инспекции на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/, полиция и представители на общинските администрации стартират от на следващия ден в Благоевградско , сподели за Българска телеграфна агенция шефът на РЗИ - Благоевград доктор Калоян Калоянов. Причина за засиления надзор по осъществяване на противоепидемичните ограничения е фрапантното нарастване на новите случаи на ковид в област Благоевград - за последното денонощие те са 86.

Проверки на РЗИ и полиция има през цялото време на епидемията, а от на следващия ден в тях се включват и чиновници на общините. По-този метод ще се реализира по-строг надзор, а и кметовете по места познават най-добре спецификата на региона, уточни шефът на здравната ревизия в Благоевград. 

В случай че броят на новозаразените с ковид продължава да пораства в идващите дни, ще бъдат налагани местни ограничавания, добави шефът на РЗИ. Той акцентира, че е в пълномощията на регионалния спешен щаб да не разрешава за избран интервал от време дадени действия, като тържества, сватби, всеобщи мероприятия.

Двама лекари от медицинския център в град Тервел са инфектирани с COVID-19, осведомят от община Тервел. Те са с клинична картина и им е назначено лекуване в домашни условия.

Утре следва да бъдат взети проби на целия личен състав в лечебното заведение. Засега центърът работи обикновено и обезпечава достъп на жителите на общината до главните си звена - лаборатория, рентген, физиотерапия и част от прегледите от експерти. От през днешния ден се вкарва пропускателен режим пред двете аптеки в град Тервел, като за спазването на противоепидемичните ограничения ще наблюдават общински чиновници, осведомят още от локалната администрация.

Заради случай на COVID-19 сложиха под карантина АГ поделение в кърджалийската многопрофилна болница " Д-р Атанас Дафовски ", оповестиха от РЗИ. Областна администрация Кърджали също затвори порти през днешния ден за цялостна стерилизация поради чиновник с позитивна проба за COVID-19. От 13 часа се прекрати обслужването на жители и приемането на заявки за издаване на апостил. Нормалният режим на работа ще бъде възобновен на следващия ден, оповестиха от администрацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР