Канцлерката Ангела Меркел не вижда необходимост от промяна на текста

...
Канцлерката Ангела Меркел не вижда необходимост от промяна на текста
Коментари Харесай

Меркел не вижда нужда да се промени германският химн, за да е полово неутрален

Канцлерката Ангела Меркел не вижда нужда от смяна на т екста на немския химн, сподели неин представител, откакто представител на съдружния сътрудник Германската социалдемократическа партия (ГСДП) съобщи, че думи като " родно място " и " приятелство " би трябвало да бъдат изменени с нещо полово неутрално, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Според в. " Билд " Кристин Розе-Мьоринг от ГСДП, която дава отговор за равенството на половете в министерството на фамилията, е декларирала във вътрешноведомствено писмо, че в химна думата " родно място " (Vaterland) би трябвало да се размени с " татковина " (Heimatland), а думата " приятелски " със " самоуверено ".



Розе-Мьоринг
дава образец с Канада и Австрия, които наскоро коригираха националните си химни в такава посока. Канада смени думит е " твоите синове " на " всички нас ", а Австрия добави думата " дъщери " към място от химна си, където допреди това се говореше единствено за " синове ".

" Канцлерката е доста удовлетворена от националния ни химн в обичайна му форма и не вижда нужда от смяна ", съобщи представителят на Меркел Щефен Зайберт.

" Мисля, че за дамите има по-важни тематики от смяна на националния химн " , написа в Туитър близката до Меркел представителка на консерваторите Юлия Кльокнер.

" Аз съм еманципирана жена и в никакъв случай не съм се чувствала изключена от този химн " , съобщи на конференция генералният секретар на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер.

Говорител на министерството на фамилията съобщи, че писмото на Розе-Мьоринг е било персонално предложение и не може да го разяснява , още повече, че това е било вътрешно писмо до чиновници на министерството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР