Канцлерът Шолц от своя страна избегна конкретика, но подчерта, че

...
Канцлерът Шолц от своя страна избегна конкретика, но подчерта, че
Коментари Харесай

Байдън се закани: Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да има газопровод „Северен поток 2“

Канцлерът Шолц от своя страна избегна конкретика, само че акцентира, че съдружниците от НАТО ще подхващат едни и същи стъпки
Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има газопровод „ Северен поток 2 “, съобщи американският президент Джо Байдън след среща с немския канцлер Олаф Шолц, предават международните организации.

Тръбопроводът сред Русия и Германия беше приключен през септември предходната година, само че към момента не транспортира газ.

Байдън не изясни по какъв начин Съединени американски щати ще реализиран това, защото въпросът зависи от Германия.

Попитан за „ Северен поток 2 “ Шолц от своя страна избегна конкретика, само че акцентира, че съдружниците ще подхващат едни и същи стъпки.

„ Ако Русия нахлуе – това значи, че танкове или войски още веднъж ще

пресичат границата на Украйна, тогава към този момент няма да има „ Северен поток 2 “, сподели Байдън и добави: „ Ще сложим завършек на това “.

Байдън се опълчва на огромния план за газопровод и Вашингтон от години лобира Берлин да не усилва енергийната си взаимозависимост от Русия, написа CNBC.

Германия обаче преглежда газопровода като съществена система за доставка на природен газ, който Германия към този момент купува от Русия, снабдител номер едно за Европа както на недопечен нефт, по този начин и на природен газ. Разривът сред Байдън и Шолц хвърля лека светлина върху въпроса кое прави мъчно съдружниците на НАТО да се спогодят за глобите, в случай че Путин изпрати повече от 100 000 бойци, които е струпал на руско-украинската граница.

Различните степени на енергийна взаимозависимост от Русия измежду обособените членове на Алианса бяха съществена спънка през последния месец. Анализатори се притесняват, че в случай че НАТО наложи наказания на Русия, тогава съветският президент Владимир Путин може да реши да отговори, като прекъсне продажбите на нефт и газ за страните от Алианса посред зима.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР