Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че правата и свободите

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че правата и свободите
Коментари Харесай

Меркел в Пекин: Трябва да се гарантират правата и свободите на Хонконг

Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че правата и свободите на популацията на Хонконг " би трябвало да бъдат обезпечени " . Говорител на немското държавно управление разгласи, че Меркел е направила коментара след среща с китайския министър председател Ли Къцян в Пекин , съобщи Агенция Франс Прес.

Хонконг изпадна в безпорядък през последни месеци поради продемократични митинги. Преди тридневната аудиенция на Меркел в Китай тази седмица протестиращи в полуавтономния град приканиха немския канцлер да ги поддържа на срещите с китайското управление.
 Протестиращи още веднъж готвят обсада на летището в Хонконг
Протестиращи още веднъж готвят обсада на летището в Хонконг

Меркел зове за " спокойно решение " на спора

В известие в " Туитър " представителят Щефан Зайберт цитира Меркел: " Правата и свободите на популацията на Хонконг би трябвало да бъдат обезпечени . Решения могат да бъдат открити единствено посредством разговор , направете всичко допустимо за попречване на принуждение ".

Меркел дойде в Китай в четвъртък с огромна бизнес делегация.

Достъпът на медиите по време на визитата й е извънредно стеснен, публицисти от непознати медии в Пекин, в това число и Агенция Франс Прес, не съумяха да се снабдят с акредитации за събитието. Китайски публични представители стимулират решението си с липса на място поради огромния брой публицисти, които съпровождат Меркел.
 Хонконг публично отдръпна законопроекта за екстрадицията
Хонконг публично отдръпна законопроекта за екстрадицията

Той провокира огромни митинги в продължение на месеци

В отворено писмо, оповестено във всекидневника " Билд " в сряда, водачите на протестното придвижване в Хонконг напомнят, че Меркел е израснала в комунистическа Източна Германия.

" Вие имате опит от първа ръка за терорите на диктаторско държавно управление ", написа в писмото и се предизвестява, че Германия би трябвало да се пази преди да прави бизнес с Китай, защото Пекин не съблюдава интернационалното право и непрекъснато нарушава обещанията си.
 Протестиращите в Хонконг затварят пътищата до летището
Протестиращите в Хонконг затварят пътищата до летището

Спрени са и влаковете до летището

Тази вечер Меркел ще вечеря с китайския президент Си Дзинпин.

През предходната година Китай е бил най-големият търговски сътрудник на Германия, като обменът е достигнал 199 милиарда евро.

Междувременно Меркел изрази вяра, че продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай ще бъде позволена скоро, защото визира целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР