Канцлерът на Германия Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14
Коментари Харесай

Меркел осигурила споразумения с 14 държави за бързо връщане на мигранти

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, които се пробват да се открият в европейската страна.

Това излиза наяве от документ, прегледан от ДПА.

Меркел разкрива за споразуменията в писмо от 8 страници до водачите на останалите две партии в немската коалиция.

Бежанците в Германия, които са регистрирани в други страни членки, би трябвало да бъдат отведени в по-големи центрове за банкет, написа водачът на немската страна.

В същото време държавните управления на Гърция и Испания оповестиха, че са сключили тристранно съглашение с Германия за мигрантите. Споразумението за "реципрочно съдействие " е допълнение към постигнатата на срещата на върха на Европейски Съюз договореност за обща европейска политика за миграцията, осведоми "Политико ".

В документално известие испанското държавно управление отбелязва, че Германия ще върне бежанци в Испания и ще покрие разноските.

Меркел е поискала съглашение с Испания и Гърция по време на диалози с испанския министър председател Педро Санчес и гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз.

В подмяна Германия ще разреши обединяване на разграничени имигрантски фамилии - 2 900 души, които сега живеят в Гърция, съгласно "Катимерини ".

Ципрас съобщи, че е убеден, че Гърция ще успее да се оправи с потока от бежанци, защото единствено към 100-150 души на месец се насочват към Германия.

Вътрешният министър на Германия даде ултиматум на Меркел до края на тази седмица да спре мигрантския поток или ще бъде изправена пред раздробяване на обединението.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР