Канцлерът на Австрия Себастиан Курц заяви, че трябва с всякакви

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц заяви, че трябва с всякакви
Коментари Харесай

Курц поиска с всякакви средства предотвратяване на разширяването на АЕЦ „Моховице“


Канцлерът на Австрия Себастиан Курц съобщи, че би трябвало с всевъзможни средства да се предотврати изгражданео на нови енергийни блокове на словашката АЕЦ „ Моховице “. „ Трябва да предотвратим разширението на АЕЦ „ Моховице “ с всевъзможни средства, за което би трябвало да се обединим “, е написал Курц в блога си в социлната мрежа Twitter, представен от интернационалните организации.

Според обяснението на Курц, той е изразил безпокойството на Австрия във връзка сигурността в диалога с премиера на Словакия Петер Пелегрини. Австрийският канцлер е отбелязал, че „ се е опитал да уговори “ Пелегрини от разширението на АЕЦ „ Моховице “.

„ Задено с канцлера Себастиян Курц и Global 2000 (природозащитна организация) ще търсим инспекция на минусите в системата за сигурност от самостоятелни интернационалните инспектори “, е декларирала също в Twitter министърът на устойчвото развиване и туризма Австраия Елизабет Кьостингер.

АЕЦ „ Моховице “ влиза в концерна Slovenske elektrarne (SE), който е вторият по величина производител на електрическа енергия в Централна и Източна Европа, 66 % от SE от 2006 година е благосъстоятелност на италианската Enel. Останалите 34 % от SE има словашкия Фонд за държавно имущество. Концернът Enel купи контролният пакет от акции от 2006 година, против сумата от 840 млн. евро, за построяването на 3 и 4 блок на АЕЦ „ Моховице “. Строителството обаче се стегна, а цената за строителството се усили с 2,8 милиарда евро. Изграждането на двата бвата блока трябше да завърши през 2018 и надлежно 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР