Канибализмът е едно от най-зловещите престъпления, пред което всяка правораздаваща

...
Канибализмът е едно от най-зловещите престъпления, пред което всяка правораздаваща
Коментари Харесай

Руското канибалско семейство, което не призна колко жертви е консумирало

Канибализмът е едно от най-зловещите закононарушения, пред което всяка правораздаваща система се изправя. Преследването и издирването на този тип психологично заболели хора може да се окаже изключително мъчно по една единствена причина – рядко остават следи. Ето за какво през последните няколко години в Юркутск се приказва с необикновен боязън за канибалската фамилия, която най-вероятно би могла да продължи да задоволява тъкмо този вкус. Историята на Дмитри и Наталия е изключително скромна. Семейство Бакшееви живее в особена антисоциална среда и рядко може даже да се забележи от съседите.

Никой не ги познава, никой не върви на посетители, рядко се сприятеляват с някого и по механически аргументи можем да бъдем сигурни, че тъкмо този тип социализация е изключително къс. Дмитри е роден през 1982 година а Наталия през 1975 година Жената работи като основна сестра във Военна болница, само че откакто няколко пъти е наказвана за работа в нетрезво положение, най-сетне е уволнена в резултат на хроничната корист с алкохол.

Междувременно Дмитри разполага с престъпно досие, съден е за грабеж, кражба на автомобил и когато първото ликвидиране насочва погледите точно към него, инспекторите не схващат, че останалите закононарушения към този момент са с изтекла отминалост и са изчистени от досието. Мъжът работи като строителен служащ и домакински асистент. През 2012 година двамата се срещат и заживяват дружно в учебно общежитие, стаята била наследена от Наталия от предходния ѝ брачен партньор. Високата беднотия в района не би предиздвикала никой да обърне внимание на фамилията, за мнозина, това са най-обикновени небогати хора, които мъчно биха могли да завоюват каквото и да е внимание. И в идващите 5 години никой не им обръща внимание.

Поне до момента в който полицията не получава сигнал за незнайно тяло или по-точно остатъци от такова. Жертвата е Елена Вашрушева на 35 година Според историята на брачната половинка. Елена работила като сервитьорка и по нейните думи, постоянно флиртувала с нейния сътрудник. Елена била поканена от фамилията и след тежка алкохолна сесия, както и няколко провокации, точно брачната половинка я убива с 15 удара с изострен предмет в тялото. Криминалистите по-късно ще споделят, че действието сигурно не е осъществено за първи път, заради простата причина, че откакто Елена стопира да диша, двамата са взели участие в разчленяването ѝ.

Някои елементи били прибрани във фризера, до момента в който други са разхвърляни в района. Преди това Наталия ще театралничи с някои от частите на жертвата, ще си направи селфита, а други елементи ще бъдат сготвени. Годното за консумация месо е замразено и с това като че ли историята завършва. Полицията прави по-обстойно търсене, само че без резултат. Разкритията обаче идват, когато Дмитри губи своя телефон. Откривателите бързо преглеждат наличието и откриват някои изключително смущаващи фрагменти. Мобилното устройство е занесено в полицията и отговорите се разкриват бързо.

В скромната обител на фамилията излиза наяве, че може да се открият и останалите елементи на жертвата. Открит е даже обичаният тиган, който се употребявал за пържене на човешко месо. През същата година на хоризонта се появява още един сериозен проблем, управляващите виждат редица други случаи на канибализъм, само че без каквито и да е следи. Дмитри и Наталия в следствие споделят, че все още на залавянето са съумели да употребяват повече от 30 души, а практиката почнала още през 1999 година Според легендата, Наталия захранвала пациентите в болничното заведение с човешко месо, без да им оповестява и никой не схванал.

Историята не става по-добра, тъй като фамилията употребило интернет уеб сайтове за запознанства, с които да притегля жертвите си от всички краища на Русия. А откакто неограниченият запас започнал  да идва независимо, двойката почнала да готви и храна, като някои от главните им ястия са продавани даже в заведения за хранене. По време на делото, няколко пъти полицията се пробва да прикрие главните проявления на полуда в фамилията и неведнъж повтаря, че жертвата е единствено една, до момента в който в медиите не се пускат фотоси на останалите жертви. Оказва се, че един от служителите на реда е съумял да направи копие.

По време на обиска в жилището, фамилията имало останките единствено на последната си жертва, затова не е ясно какво се е случило с останалите 29 души, само че в случай че се има вяра на показаните, най-вероятно са били употребявани от аудиторията. Съдебният доктор обаче е на мнение, че разрезите са направени от човек с опит, затова можем единствено да гадаем какво в действителност се е случило. За да може историята да стане още по-смразяваща, показанията на Наталия споделят, че точно брачният партньор е одрал натрупа на жертвата, свалил кожата и черепа, а ушите и устните откъснал със зъби. По-късно дамата трансформира своите показания и отхвърля всичко.

Адвокатът на фамилията пък декларира, че точно брачната половинка не може да държи острие и няма базовите знания,  с цел да направи операцията толкоз напълно, както по-рано правосъдните лекари удостоверяват. Когато обаче се задава въпросът: в случай че това семейство няма канибалски пристрастености, тогава за какво консервира човешко месо във фризера си? Никой нямал отговор на този въпрос, а съгласно данните, военното лечебно заведение се опитвало да потули случая, с цел да не притегля внимание към себе си.

На една от фотосите, където Дмитри и Наталия театралничат през 1999 година до човешка глава, специалистите декларират, че същата е подправена и не е на действителен човек. Опитът да се разпознаят лицата на останалите жертви, непокътнати в телефона на мъжа, също са несполучливи и това стимулира проверяващите да мислят, че най-вероятно са подправени. През 2017 година се твърди, че по този начин наречената жертва е била открита и няма смисъл да се повдигат обвинявания. 12-годишна присъда се издава на Дмитри, който получава прякора „ Дяволът “ и я излежава в непоколебим тъмничен затвор.

При опит да бъде опрощение, някогашният служащ е изпратен назад за цялостния интервал. Малко по-късно от пандиза оповестяват, че е умрял, а управляващите отхвърлят да признаят каква тъкмо е повода за гибелта му. Адвокатът му получава единствено дневника, в който е нарисувана актрисата Одри Хепбърн, само че отхвърля да разяснява други мемоари във времето, в което килърът лежи. Ясно е единствено, че Дмитри е претърпял тъкмо 3 години в пандиза.

Неговата обичана получава присъда от 11 години. В пандиза и двамата разказвали, че месото във фризера било от бездомни кучета и котки, но и това не отговаряло на истината. До през днешния ден няма отговор дали някои от жертвите са действителни хора или не, отговори липсват, а и вдовицата отхвърля да разкрие повече информация, тъй като не желае да усили своята присъда.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР