Канелата е популярна подправка за пайове, сладкиши, която има доста

...
Канелата е популярна подправка за пайове, сладкиши, която има доста
Коментари Харесай

Полезни свойства на канелата

Канелата е известна фалшификация за пайове, сладкиши, която има много мощен мирис. Оказва се, че с изключение на качествата си в готварството, канелата има и потребни свойства за нашия организъм. Разбира се, тези потребни свойства няма по какъв начин да бъдат извлечени, в случай че похапваме тестен десерт с канела, в който има и уместно количество захар.

За да можете да извлечете всички потребни качества на тази сладкарска фалшификация, е належащо да добавяте всеки ден по щипка канела в чаша сок, да вземем за пример. Не мислете, че ще усетите нещо неприятно или че сокът ще придобие необикновен усет. Само щипка няма по какъв начин да промени усета на това, което консумирате, само че пък ще успее да ви добави нужните за вашия организъм потребни съставки, които съдържа канелата.

Ако пък сте фен на усета й, ще можете да се научите да закусвате всяка заран с филия намазана с мед и поръсена с канела. Комбинацията сред двете може да ви помогне при разнообразни проблеми със сърцето. При дълготрайно съблюдаване, ще съумеете да свалите и възстановявате холестерола си, както и да намалите съществено опцията от приемането на сърдечен удар. Комбинацията на мед и канела оказва помощ на сърдечния мускул да укрепне и да стане по-здрав.

Други свойства на канелата са свързани със стомашно-чревния тракт – има диуретично деяние, също така оказва помощ и за проблеми с черен дроб и бъбреци, укрепва нервите и поддържа положителното въодушевление. Доста постоянно се употребява за превъзмогване на настинки, само че при съществуването на висока температура се заобикаля.

 Мед с канела

Канелата може да окаже позитивно въздействие на хората страдащи от диабет вид 2. Но без значение от положителната оценка на сладкарската фалшификация, добре е първо да се консултирате с вашия доктор, тъй като всеки случай е самостоятелен. Същият съвет може да се насочи и към бременните дами – канелата в по-големи количества има свойството на маточен стимулант.

Ароматната фалшификация може да помогне даже при проблеми с килограмите – нужни са ви чаша гореща вода, мед и канела като медът е 2 пъти повече от канелата (1 ч.л. канела - 2 ч.л. мед). Трябва да добавите канелата към водата, след което да изчакате 30 минути и да добавите меда. Прибирате чая в ледник и на идната заран изпивате половината от количеството преди закуска. Другата част от чая се изпива вечер – директно преди лягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР