Кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата

...
Кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата
Коментари Харесай

София предлага Европейската агенция по лекарствата да се настани в "София тех парк"

Кандидатурата на София за хазаин на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) е подадена публично през днешния ден, заяви пресцентърът на Министерския съвет.

Министерският съвет взе решението за това на последното си съвещание.

Сега централата е основана в Лондон, само че би трябвало да бъде преместена поради Брекзит. До 30 септември Европейската комисия ще оцени импортираните кандидатури и ще излезе с решение през ноември.

" Това решение отразява уговорката на България към общите европейски полезности и основополагащи правила, както и волята на нашата страна да продължи да способства градивно за одобряването на задачите на европейските политики, в това число в региона на публичното здраве ", се показва в публично писмо на министър-председателя Бойко Борисов до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В писмото кандидатурата на София е аргументирана с положителните стопански и обществени вероятности пред страната, бързо разрастващия се пазар на труда и проевропейските публични настройки. Специално се акцентира, че секторът на осведомителните технологии нараства приблизително със 7.3% годишно. Централата на ЕАЛ в София ще бъде интегрална част от високотехнологичната среда в " София Тех Парк ", който е стратегически план за българската страна и Европейския съюз, написа Борисов.

Той акцентира и одобрените обичаи и добре известната експертиза на България във фармацевтичния и медицинския бранш, както и в региона на здравното обучение. Според българския министър председател Брюксел следва да регистрира, че е нужен географски баланс при разпределянето на организациите.

В България към този момент действа уебсайт в поддръжка на българското домакинство emainbg.eu, който е персонална самодейност на жителя Теодор Тотев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР