Кандидатите по втората процедура плащат 20% от стойността100% финансиране при

...
Кандидатите по втората процедура плащат 20% от стойността100% финансиране при
Коментари Харесай

До 7,5 млн. лв. за саниране на жилища

Кандидатите по втората процедура заплащат 20% от цената
100% финансиране при документи до 31 март 2023 година

Между 50 000 лв. и 7,5 млн. лева могат да получат многофамилни жилищни здания по по процедура “Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий II ”. Санирането се финансира със средства от Плана за възобновяване и резистентност.

За разлика от първия стадий, при който определените претенденти ще получат цялата нужна сума за саниране на жилищните им здания, при втория те ще би трябвало да обезпечат 20 на 100 от парите. Всички претенденти пък ще би трябвало да създадат енергийно проучване на блоковете и да изготвят механически паспорт за своя сметка, като тези с финансиране по първия стадий ще получат вложените пари назад, ако бъдат утвърдени. За да се класират за първия стадий претендентите би трябвало да са подали всички нужни докумунти до 31 март 2023 година Бюджетът по първия стадий е малко над 1,1 милиарда лева, а по втория - 282 млн. лева Сградите, които могат да се обновяват би трябвало да са издигнати преди 26 април 1999 година Освен това в тях би трябвало да има най-малко 4 жилища с разнообразни притежатели.

След санирането би трябвало да се реализира най-малко 30 на 100 икономисване на сила и клас на енергопотребление “В ” или по-висок.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР