Кандидатът за собственик на Левски - англичанинът Джоузеф Диксън, проявява

Кандидатът за собственик на Левски - англичанинът Джоузеф Диксън, проявява ...

Кандидат-купувачът на Левски с повече апетит към мол с офиси, отколкото към футбола


Кандидатът за собственик на "Левски" - англичанинът Джоузеф Диксън, проявява по-голям инвестиционен интерес към базата на "Герена" с цел изграждането на мол с офис площи, отколкото към самия футболен клуб. Такива впечатления е оставил Диксън сред хора от синия клуб, запознати с преговорите, разказаха източници на Mediapool. Преди ден самият Диксън обяви, че ще инвестира 250 млн. долара в изграждането на нов стадион, на мол и в самия футболен клуб. Той изрично уточни, че зад него стоят американски фондове.

Конкретните намерения са търговският център да е на мястото на пазара в кв. "Герена", намиращ се в съседство до стадион "Георги Аспарухов". Плановете били етажи от бъдещия мол да бъдат отделени за първокласни офис площи. Потенциалният инвеститор е бил информиран, че наблизо се намира мол “Сердика” и че в София вече има редица молове.

"Идеята е да инвестираме значителни средства не само в нов стадион, а в търговски център. Причината за това е, че гледаме в тази инвестиция дългосрочно. Идеята е този клуб да започне да се издържа сам", каза Диксън в четвъртък. От думите му стана още ясно, че той възнамерява да получи собствеността на клуба, която ще бъде контролирана от негова фирма в САЩ.

Божков, Русев и руснаците

"Самият факт, че Диксън предлага да получи собствеността на клуба като акциите бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано от американско дружество, красноречиво показва, че няма как зад него да стои бизнесмена Васил Божков, на когото преди дни САЩ наложиха санкции по закона “Магнитски", коментираха пред Mediapool запознати.

Източник: mediapool.bg