Кандидатът за собственик на Левски - англичанинът Джоузеф Диксън, проявява

...
Кандидатът за собственик на Левски - англичанинът Джоузеф Диксън, проявява
Коментари Харесай

Кандидат-купувачът на Левски с повече апетит към мол с офиси, отколкото към футбола

Кандидатът за притежател на " Левски " - англичанинът Джоузеф Диксън, демонстрира по-голям капиталов интерес към базата на " Герена " за построяването на мол с офис площи, в сравнение с към самия футболен клуб. Такива усещания е оставил Диксън измежду хора от синия клуб, осведомени с договарянията, описаха източници на Mediapool. Преди ден самият Диксън разгласи, че ще влага 250 млн. $ в построяването на нов стадион, на мол и в самия футболен клуб. Той категорично посочи, че зад него стоят американски фондове.

Конкретните планове са комерсиалният център да е на мястото на пазара в кв. " Герена ", намиращ се в съседство до стадион " Георги Аспарухов ". Плановете били етажи от бъдещия мол да бъдат отделени за първокласни офис площи. Потенциалният вложител е бил осведомен, че наоколо се намира мол “Сердика” и че в София към този момент има редица молове.

" Идеята е да влагаме обилни средства освен в нов стадион, а в търговски център. Причината за това е, че гледаме в тази инвестиция дълготрайно. Идеята е този клуб да стартира да се устоя самичък ", сподели Диксън в четвъртък. От думите му стана още ясно, че той има намерение да получи собствеността на клуба, която ще бъде следена от негова компания в Съединени американски щати.

Божков, Русев и руснаците

" Самият факт, че Диксън предлага да получи собствеността на клуба като акциите бъдат на името на българско сдружение, което ще бъде следено от американско сдружение, красноречиво демонстрира, че няма по какъв начин зад него да стои предприемача Васил Божков, на който преди дни Съединени американски щати постановиха наказания по закона “Магнитски ", разясниха пред Mediapool осведомени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР