Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис

...
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис
Коментари Харесай

Харис обеща по-строг имиграционен контрол по границата с Мексико

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Камала Харис посети границата сред Съединени американски щати и Мексико за първи път в актуалната си акция. Тя приканва за по-строги ограничавания за даване на леговище за имигранти и даде обещание да трансформира в собствен " главен приоритет " прекратяването на контрабандния импорт на фентанил, предадоха " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ".
Прочетете още
Харис очерта проектите си да поправя " развалената имиграционна система " по време на визитата си в пограничния град Дъглас, в Аризона, където живеят по-малко от 17 000 души. Вицепрезидентът, която бе номинирана за президентския избор, откакто президентът Джо Байдън се отдръпна от конкуренцията, упрекна своя противник за поста Доналд Тръмп, че " разпалва пламъците на страха и разделянето " по отношение на въздействието на имигрантите върху американския метод на живот.

Около 7 милиона мигранти са били задържани при нелегално прекосяване на границата сред Съединени американски щати и Мексико по време на администрацията на президента Джо Байдън, сочат държавни данни. Рекордно огромният брой подхранва рецензиите от страна на Тръмп и неговата Републиканска партия към Байдън и Харис, показва " Ройтерс ".

Имиграцията е главен въпрос за гласоподавателите в Съединени американски щати. В Аризона изборната конкуренция е мощно оспорвана, а многото гласоподаватели с латиноамерикански генезис са обект на " ухажване " и от двете партии.

В същото време границата сред Съединени американски щати и Мексико продължава да е вход за противозаконен импорт на фентанил, фармацевтично лекарство, което съставлява водеща причина за съдбовни свръхдози в Съединени американски щати.

Харис прикани за повече наказателни ограничения за лица, преминаващи нелегално границата, след признатата по-рано през годината възбрана за леговище за тези, които влизат нелегално.

" Ще подхваща по-нататъшни дейности, с цел да запазя границата затворена. Тези, които пресичат границите ни нелегално, ще бъдат арестувани и отстранени и ще им бъде неразрешено наново влизане в страната за интервал от пет години ", акцентира Харис.

" Ще повдигнем по-строги наказателни обвинявания против многократните извършители и в случай че някой не подаде молба за леговище на легален пункт за влизане и вместо това пресече границата ни нелегално, ще му бъде неразрешено да получи леговище ", добави претендентът за президент.

Харис акцентира задачата си за " хуманна " имиграционна стратегия, като сподели, че дружно с Конгреса ще сътвори път към приемане на поданство за по този начин наречените " мечтатели " - стотици хиляди мигранти, влезнали нелегално в Съединени американски щати още като деца. 

Тя отхвърли " подправения избор, който допуска, че би трябвало да избираме сред обезпечаването на нашата граница или основаването на система за имиграция, която е безвредна, подредена и хуманна ",  подчертавайки, че " можем и би трябвало да създадем и двете. "

В Дъглас Харис беседва със чиновници на митниците и граничната защита и видя част от гранична преграда, издигната сред 2011 и 2012 година по време на ръководството на нейния съпартиец Барак Обама, заяви Белият дом.

Вицепрезидентът се срещна и с интервенциите на Агенцията за митническа и гранична защита на Съединени американски щати (CBP) за битка с опиатите и прегледа технологията за инспекция, употребена за изземване на противозаконни опиати, в това число фентанил, оповестиха от предизборния ѝ щаб. Отбелязва се също, че граничните чиновници са спрели повече фентанил на входните точки през 2022 година и 2023 година, в сравнение с през предходните пет финансови години взети дружно.

Тя даде обещание да одобри законодателство, което ще усили с 1500 граничните патрулни сътрудници, с 4300 чиновниците, отговарящи за даването на леговище и с 100 съдиите, занимаващи се с имиграционни правосъдни производства.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР