Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов
Коментари Харесай

Георги Иванов пред БНТ: Две години работя в БФС и следващата крачка е да бъда президент

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов има вяра, че е достигнал стадий от развиването си, който му разрешава да оглави българския футбол.

Техническият шеф на футболната централа счита, че е минал през всички звена във футболната подчиненост и е събрал задоволително опит, с цел да поеме управителните функционалности в ролята си на президент.

" Минал съм през всички равнища във футбола, считам, че идната крачка е да бъда президент. Вече две години работя в БФС и знам по какъв начин може да се трансформират нещата. В момента липсва доверие към институцията. Без помощта на страната, общините и Министерството на младежта и спорта, няма по какъв начин да помогнем на хората да изпитват наслаждение от обстоятелството, че се занимават с футбол. Проблемите са свързани с инфраструктурата, неналичието на финанси и индиферентност от общините. Това пречи на качеството на продукта. Затова фенът е неудовлетворен ", показа той в изявление за предаването " Арена спорт ".



Бившият футболен национал желае клубовете да знаят, че дефицитът на средства пречи на БФС да оказва помощ.

" Целият български футбол страда от дефицит на средства. Ако бъда определен за президент, ще подам ръка на страната. Ако няма финансиране от страната, не можем да помогнем на аматьорския футбол. Финансирането ни от ФИФА и УЕФА е към 20 млн. лв.. Това отива единствено са организация на мачове на интернационално равнище. Целевите средства отиват по съответни стратегии ", изясни той.

Бившият нападател на Левски счита, че честността му към хората му носи почитание.

" Усещам почитание от хората. Вратите за мен са отворени и хората са положителни. Негативизмът пречи на футбола. Ние сме слаби, тъй като не сме обединени. В моята акция споделям истината. Не неистина хората и след това да се чудя по какъв начин да се извинявам. Искаме да променим обстановката, тъй като знам проблемите в българския футбол ", добави той.

Кандидат-президентът уточни главните цели в своята стратегия.

" Целя цифровизация, футбол за най-малките, детско-юношески и женски футбол, треньорско образование и създаване на инфраструктура. Най-много сме наблегнали на детско-юношеския футбол ", сподели Иванов.

" Изпълкомът би трябвало да бъде с предприемачи, които да дават препоръки за развиване. Важно е да има хора, които милеят за футбола. В Изпълкома няма да има президенти на тимове. Ще покажа, че съм друг от Борислав Михайлов, като трансформира целия Изпълком. Президентът работи за клубовете, а не назад ", добави той.

Вижте цялото изявление във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР