Кандидатът за министър-председател на коалиционното правителство Кирил Петков представи в

...
Кандидатът за министър-председател на коалиционното правителство Кирил Петков представи в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Приоритетите пред нас са цените на тока, ковид кризата и КПКОНПИ

Кандидатът за министър-председател на съдружното държавно управление Кирил Петков показа в постройката на Народното събрание структурата и състава на Министерския съвет, препоръчан от “Продължаваме Промяната ”.

Като съществени цели той посочи преди всичко опазване на цените на тока както за битовите, по този начин и за бизнес потребителите от 1 януари " в границите на допустимото ". Друг приоритет е преодоляването на коронавирус рецесията, с цел да няма следващи талази. Петков вижда това като фрапантно повишаване на равнището на имунизация до няколко месеца, само че непринудено.  И на трето място като приоритет той уточни решаването на казуса с КПКОНПИ.

Всеки министър идва със собствен екип и може да назначава заместници, само че отговорността няма да бъде размита, съобщи Петков. На регулаторите ще им се даде същинска мощ, до момента те са били значително фиктивни, в този момент обаче ще реализираме същински контрол, посочи той.  На министрите ще се гласоподава цялостен заем на доверие, само че с ясни цели и способи на инспекция.

По отношение на  опозицията Кирил Петков се надява на градивен метод на работа. " Опозицията би трябвало да следи всеки наш ход и при стъпка изкривено би трябвало да я огласят, това е работата на една добра съпротива. "

Оттук нататък всеки един министър не е единствено на съдружните сътрудници, а на България, посочи още той. Аршинът ще е един към всички, ние би трябвало да сме един тим, с цел да решаваме общите задания. Начинът на връзка с съдружните сътрудници ще е непрекъснат, без еднолични дейности, с цел да подсигуряваме, че ще работим сполучливо и дълготрайно, сподели той.

На въпрос ще спре ли решението на здравния министър за болница " Лозенец ", което на процедура я унищожава, Петков отговори,  че прибързани решения повече няма да се вземат. Всяко решение ще е на база разбор и изгоди и ще се взема при оптималната бистрота.

На въпрос какви съответни дейности ще предприеме държавното управление във връзка с районен съд Македония, Петков съобщи, че ще се съобразят с общото съглашение като българската позиция остава каквато е, само че със блян да се надгради. Не желаеме да продължаваме единствено с лозунги от едната и другата страна на границата, само че ще отстояваме българските ползи, добави той.

Увеличението на броя на министерствата ще стане с огромна част от актуалните държавни чиновници. Ще има понижаване на административната тежест към бизнеса и жителите.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР