Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел върна на президента

...
Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел върна на президента
Коментари Харесай

ГЕРБ върна на Румен Радев неизпълнен мандат, след като реши да подкрепи кабинет на ПП-ДБ

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел върна на президента Румен Радев несбъднат мандат за сформиране на държавно управление.

По-рано през днешния ден номинираният за министър-председател Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( ПП-ДБ ), че обединението му, която би трябвало да получи втория мандат, се е договорила с ГЕРБ за поддръжка.

ПП-ДБ ще предложи държавно управление за период 18 месеца. В първите девет месеца министър-председател ще бъде Денков, а вицепремиер и външен министър - Мария Габриел. За идващите девет месеца министър председател ще бъде Габриел, а Денков – вицепремиер.

" Папката, която връщам, е празна, тъй като няма да позволи в нея да има имена на хора, които не са вследствие на открити диалози, а са резултат на подмолни сделки ", сподели Габриел при връщането на мандата.

" Когато първият мандат не успее, всеки идващ значи още по-тежки, а от време на време и мъчно обясними взаимни отстъпки и опасности за обществото ", сподели Радев.

В идващите дни той би трябвало ще връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ПП-ДБ.

През миналата седмица от ПП-ДБ, " Възраждане ", Българска социалистическа партия " ИТН " споделиха, че държавно управление с мандат на ГЕРБ. Единствено Движение за права и свободи сподели, че ще поддържа оферти от Мария Габриел състав на държавно управление. Така двете партии събират общо едвам 105 депутати в Народното събрание, а за болшинство са нужни най-малко 121 народни представители.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР