Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна срещи с

...
Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна срещи с
Коментари Харесай

ДБ към проф. Габровски: Няма да подкрепим мандата, но ще работим с вас, ако съставите правителство

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски стартира срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС.

Разговорите започнаха с представители на ПГ „ Демократична България “.

Съпредседателят на групировката Христо Иванов изрази почитание и възторженостти към проф. Николай Габровски като посочи, че разчита кандидатурата му за министър председател като акт на цивилен дълг. Въпреки това обаче, от " Демократична България " няма да поддържат препоръчаното от него държавно управление, тъй като е с мандат на ГЕРБ-СДС.

" Тук сме, с цел да покажем доброжелателност към вас. Имаме решение от всички органи, че в тази настройка не можем да подкрепим държавно управление, което няма нищо общо с вас и вашите старания, само че считаме че е правилно да беседваме. Ако излъчите държавно управление и задачата ви свърши с триумф, ще бъдем отворени да работим по съответни тематики, по метода, по който работим и в този момент с ГЕРБ. Има тематики, по които намираме общ език и това ще го развиваме, в случай че този парламент продължи да съществува при кабинет, воден от вас ", съобщи Христо Иванов.

Той изброи управническите цели на " Демократична България " - сигурността, върховенството на закона и възстановяване на бизнес климата и модернизацията на страната.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/858268958848258/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР