Кандидатът за кмет на Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов

...
Кандидатът за кмет на Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на „Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов с визия как да се спре презастрояването на Морската столица

Кандидатът за кмет на „ Възраждане “ във Варна инж. Коста Стоянов показа на среща с жители визията и програмата си по какъв начин да се спре презастрояването на Морската столица, оповестяват от пресцентъра на партията.

Той разяснява пред жители, че в архитектурата и градоустройството има термин, който се назовава „ Баланс на територията “. Съгласно този термин за всеки един Общ организационен проект (ОУП) и даже за всеки един Подробен организационен проект (ПУП) има параметри, които би трябвало да се съблюдават. 

„ Най-общо казано, това е планирането за развиването на града и всеки един обособен терен. 

При Общ устройствен план става въпрос за разпределението на съответните територии в цялата община, а при Подробен устройствен план става въпрос за метода на застрояване, озеленяване и свободните терени. 

Първото, което би трябвало да се направи, с цел да се постави завършек на този камшик, наименуван презастрояване, е  да се извърши разбор на съществуващото положение и в случай че в обособени региони на Варна има прекалено застрояване, точно там ще се обърне внимание на озеленяването, както и на построяването на нови спортни и детски площадки. 

От „ Възраждане “ неведнъж сме изразявали, че сме изрично срещу продажбата на общински терени и в тази връзка ще напомня, че имаме концепция – там, където са налични  свободни терени, благосъстоятелност на Община Варна, да се работи в тенденция създаване на нови детски градини, ясли, учебни заведения или обществена инфраструктура. “, разяснява Стоянов. 

По отношение на ПУП-вете, претендентът за кмет на „ Възраждане “ във Варна съобщи, че за доста места те липсват.

„ В огромна част от новите територии и селищните формирания няма създадени ПУП-ве. Поради тази причина хората са в затруднено състояние, тъй като там няма и нужната инфраструктура. 

Няма и по какъв начин да има, тъй като на някои места е невероятно да се прекара даже естествена улица. Това, за жалост, е проблем на общинска администрация, която толкоз доста години не си е мръднала пръстта да направи ПУП-ве, въз основа на които да планува построяването на ВиК и улична инфраструктура, ел. зареждане и улично осветяване, с цел да могат хората да живеят в естествени битови условия. 

Именно това ще създадем ние, когато варненци ни дадат доверието си и стартираме да управляваме дружно град Варна. “, сподели в умозаключение инж. Коста Стоянов., претендент за кмет на Варна от „ Възраждане “.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР