Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от ПП,

...
Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от ПП,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Бизнесът ми е основан с лични спестявания и пари на клиенти

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, повдигнат от Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “, съобщи пред бТВ, че бизнесът му не е обвързван с комунистическата Държавна сигурност

„ Фирмата, която съм основал с трима другари, е учредена с наши персонални спестявания и пари от клиенти. Никакви пари, никакви куфарчета, нищо, от което се изговори, нямам никакви зависимости. Не мисля, че може да има подозрения за моите демократични полезности. “ – увери той.

Терзиев не информацията, че компанията му " Телерик " стартира като дъщерно сдружение на оръжейната компания " КИМКООП трейдинг ", измежду основателите на която има четирима щатни чиновници на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, както и че първият милион на " Телерик " идва от " КИМКООП трейдинг ".
Самият Терзиев удостовери в през месец юли тази година, че " Телерик " е била част от " КИМКООП ".

Кандидат-кметът съобщи, че се бори за демократично общество.
Същевременно той сподели, че не си спомня за кого е дал своя вот при първото си присъединяване в демократични избори. След това добави, че може да е било за Петър Стоянов. Не беше изяснено по какъв начин би не запомнил сходно гласоподаване, конфронтиращо го със фамилната традиция.

„ Да успеем да изградим демократично общество, да променим културата, настройките ни, да не бъдем жертви, а да бъдем по-позитивни. В такова общество желая да живеем, както и нашите деца. Не одобрявам настоящото статукво на обезверени хора. Можем доста повече и ще го реализираме. “ – разяснява Терзиев.

Според него решенията би трябвало да се взимат там, където са проблемите и да се усъвършенства взаимоотношението на жителите с общината и районните администрации.

„ Районни администрации - покрай хората, интензивно гражданско присъединяване, намиране формат, в който жителите през публични препоръки или други формати да бъдат на масата, по-голяма бистрота за работата на общината, защо разходва запас и до каква степен са всички планове. “ - добави Терзиев.

По мотив неналичието на идеологическо единение в екипа, с който се явява на изборите – в него е и досегашният кмет на регион „ Изгрев “ Делян Георгиев, който идва от Българска социалистическа партия – Васил Терзиев уточни, че идеологията е „ да създадем София съвременен, европейски град – организиран, чист, зелен “.

„ Имаме и доста нови лица – младежи, които се отхвърлят от много сполучливи кариери, както и съумели хора, които да предадат знанието. Положили сме доста старания сполучливите практики на настоящите районни кметове да бъдат споделени с новите ни претенденти. “ - добави претендентът за кмет на София.

По думите му главните проблеми на софиянци са мръсният въздух, пътната инфраструктура, изчезналите зелени площи и канализацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР