Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев

...
Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев
Коментари Харесай

Николай Зайчев: 4 години образованието бе наш приоритет, ще продължим да надграждаме направеното

Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев и националният представител Десислава Костадинова се срещнаха с учителския колектив на СУ “Св.Климент Охридски “ в Пещера. С тях бе и шефът на образователното заведение Павлинка Начкова-Шопова, която е един от достойните претенденти за общински съветници от ГЕРБ в Пещера.

През последните 4 години, в които Николай Зайчев бе кмет на Пещера, образованието бе главен приоритет.

Той самият напомни на учителите, че изцяло бе актуализирана постройката на ОДК, в която бяха конфигурирани над 400 000 лева След ремонтните действия се оформиха спомагателни пространства за работа с децата, стана допустимо и потреблението на тавана.

Няма ги старите печки на твърдо гориво и енергоемките електрически печки. Отоплението бе съобразено с особеностите на постройката и ще е енергийно дейно.

Освен това за първи път в Пещера бе построена многофункционална спортна площадка навън. Спортното оборудване бе построено по план на Община Пещера, който след отлежаване от няколко години, откри своето осъществяване с помощта на „ Биовет “ АД, които финансираха построяването и на стойност 266 552, 47 лева напълно със лични средства. Площадката се намира в двора на ОУ “Петко Р.Слевейков “.

Община Пещера е подготвена с план а нова площадка и за СУ “Св.Климент Охридски “, а към този момент тече процедурата по осъществяване на план за актуализирани спортни пространства в ПГХВТ “Атанас Ченгелев “.

Разбира се една от значимите вложения за образованието в Пещера бе дотацията от министерство на образованието в размер на 142 000 лева Средствата бяха вложени в СУ “Св.Климент Охридски “, в което към този момент има 3 нови компютърни зали с 45 компютърни конфигурации от осмо потомство. Училището се снабди с умна система за лаборатория по естествени науки, а всяка класна стая е оборудвана с огромни монитори, които да пресъздават образователния материал. Въведена е съвременна система за надзор на достъпа и наличието на учениците, в това число видеонаблюдение и лицево различаване.

Успешно бяха осъществени няколко плана, които усъвършенстваха оборудването и надградиха просветителния развой в детските градини и учебните заведения, а учениците за първи път от години бяха водени на проведени училищен лагери със средства по план.

Николай Зайчев подсигурява, че задачите пред него и хората, които са в листата на ГЕРБ са постигнатото да се надгради и положителните практики, осъществени в обособените образователни заведения да се приложат и в останалите.
За всичко това ще разчита на европейско финансиране, както и на поддръжката на държавното управление, което към този момент сподели, че държи на образованието и работи за възстановяване на изискванията в просветителната система у нас.

Кандидатите на ГЕРБ са с номер 43 в бюлетините!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР