Кандидатът за депутат от ``Продължаваме промяната`` Бисер Русимов, който се

...
Кандидатът за депутат от ``Продължаваме промяната`` Бисер Русимов, който се
Коментари Харесай

Напусналият ПП заради хомофобия с нови обвинения: Някой от прайда запали знамето на ЛГБТ, аз само го държах

Кандидатът за народен представител от ``Продължаваме промяната`` Бисер Русимов, който се отдръпна от бургаската листа на партията поради хомофобия избухна с нов коментар. В него той изяснява, че не е палил знаме на ЛГБТИ деятели, а единствено го е държал.

„ Знам какво съм държал и това споделям, че знаме не съм палил. Колкото и необичайно да звучи подвигнах знамето в символ на приемливост. Не видях доста добре, само че някой мина зад мен и до момента в който се обърна някакъв човек избяга, а знамето гореше. Едиственото, което видях е, че беглецът имаше „ прайд ” гривна на лявата или дясната ръка, не помня добре ”, гласи коментарът на Русимов в обществените мрежи.

Припомняме, че името на представителя на Политическа партия нашумя след  участието му в организацията на бургаското  " Шествие в поддръжка на българското семейство " - контрашествие на първия ``Бургас Прайд``. Според очевидци обаче  Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга. Това стана и мотив за отдръпването му като претендент за депутат. Причината е във вълната от обвинявания, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР