Кандидатът за държавен секретар на САЩ Майк Помпео получи одобрението

...
Кандидатът за държавен секретар на САЩ Майк Помпео получи одобрението
Коментари Харесай

Комисията в Сената на САЩ одобри Майк Помпео за държавен секретар

Кандидатът за държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео получи утвърждението на комисията в Сената, откакто в последната минута републиканския сенатор Ранд Пол промени гласа си в интерес на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи „ Ройтерс “.

Комисията по интернационалните връзки в Сената поддържа назначението на Помпео за държавен секретар с 11 гласа „ за “ и 9 „ срещу “, откакто всички републиканци изрази поддръжката си за кандидатурата, до момента в който демократа Крис Коунс гласоподава с „ въздържал се “, защото един от републиканците в комисията е бил на заравяне отвън града.

Лидерът на републиканското болшинство в Сената на Мич Макконъл съобщи, че кандидатурата на Помпео ще бъде одобрена от целия сенат до края на седмицата, което ще разреши на новия държавен секретар да участва на срещата на върха на НАТО в петък.

През 15-те месеца, който Помпео прекара като шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, той съумя да се трансформира в един от най-близките съветници на американския президент Донадл Тръмп, като неотдавна той посети Пхенян, с цел да приготви срещата на високо ниво сред Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Демократите считат Помпео за „ политичекси ястреб “ и се тормозят от неговите изявления против хомосексуализма и исляма.

„ Не имам вяра, че Май Помпео е човек, който постоянно ще поддържа дипломацията пред борбата, изключително на фона на нападателните външнополитически гласове, които се чуват към него “, съобщи сенаторът демократ Робърт Менендес, визирайки изразената от Помпео поддръжка за промяната на режимите в Иран и Северна Корея.

Ранд Пол, чиито глас се оказа решителен за утвърждението на Помпео, неведнъж заплашваше, че ще се опълчи на политическите номинации на Тръмп, който неотдавна дефинира Пол като „ добър човек “, който „ в никакъв случай не е разочаровал “ партията.

Подкрепата на Пол избави Помпео от това да се трансформира в първия претендент за държавен секретар, който да бъде отритнат от комисията в Сената, откогато тя преглежда номинациите за позицията от края на 19 век.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР