Кандидатът на Продължаваме промяната“, Демократична България“, Спаси София“ и Екипът

...
Кандидатът на Продължаваме промяната“, Демократична България“, Спаси София“ и Екипът
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев ще представи номинации за районни кметове

Кандидатът на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, „ Спаси София “ и „ Екипът на София “ за кмет на София Васил Терзиев и лидерът на листата за общински съветници Борис Бонев се чака да разгласят през днешния ден (16 август) общите претенденти за районни кметове на столицата.

София има 24 региона. При формалното оповестяване на номинацията на Васил Терзиев за кмет на София бяха обявени имената на четирима от претендентите за районни кметове: Трайчо Трайков („ Средец “), Георги Илиев („ Слатина “), Димитър Божилов („ Триадица “), Делян Георгиев („ Изгрев “).

Първите трима и в този момент са районни кметове от „ Демократична България “. В настоящия си мандат Делян Георгиев беше номинация на Българска социалистическа партия, само че беше изключен от социалистическата партия. Той твърди, че претекстовете му за изключване от левицата са негово опълчване против измененията в Изборния кодекс, с които ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия върнаха необятната приложимост на хартиените бюлетини и напълно ръчното отчитане на вота, както и че назначавал хора с дясна ориентировка на управителни позиции в администрацията на региона.

В селекцията на Васил Терзиев и обединенията зад него не е сегашният кмет на регион „ Студентски “ Петко Георгиев. На локалните избори през 2019 година той беше номинация на „ Демократична България “, само че неотдавна той заяви, че ще се бори за нов мандат като самостоятелен претендент. Във видеообръщение той уточни, че не е припознат от своята политическа мощ и че правото да номинира кмет на регион „ Студентски “ е обещано на „ Продължаваме промяната “.

 

Местните избори ще са на 29 октомври. Там, където има балотажи, т.е. няма определен кмет с над 50% от гласовете на първия тур, те ще се проведат на 5 ноември.

Пресслужбата на Васил Терзиев е оповестила 10 ч. за начален час на събитието по показване на претендентите за районни кметове.

 

dnavnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР