Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски се срещна

...
Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски се срещна
Коментари Харесай

Разговорите за кабинет продължават с ДПС


Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски се срещна с Движение за права и свободи, като част от диалозите за сформиране на държавно управление.

„ Желанието ми е като един представител на гражданското общество, далечен от партийни пристрастия, да оказа помощ за един малко по-нормален звук в политическото говорене “, съобщи при започване на срещата проф. Габровски.

„ На политическия терен виждаме ултиматуми за осъществяване на диалози, отвод от диалози, камо ли разговор. Диалогът е доста надалеч. Ние сега в партийните позиции сме очевидци на ултиматуми да се виждаме, да си приказваме. Затова Ви поздравяваме, че поемате в такава комплицирана обстановка тази отговорност със своя персонален престиж да допринесете за нормалност въобще в политическата среда и въобще в средата, в която живеем “, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Днес трябваше да се състоят още две срещи – с „ Продължаваме промяната “ и с „ Възраждане “. Но ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров, посредством писмо, уведоми че няма да се появят на срещата. В него той благодари за поканата и отвори вратата за диалози на идващ стадий.

От „ Възраждане “ още през вчерашния ден оповестиха, че няма да се отзоват на поканата. Като аргументи те показаха „ фундаментални и непреодолими разлики “ по съществени въпроси.

Припомняме, че през вчерашния ден Габровски имаше срещи с представителите на „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.

От Българска социалистическа партия показаха почитание към професионализма на проф. Николай Габровски, само че обявиха, че няма да поддържат ръководено от него държавно управление.

В тази настройка ние не можем да подкрепим държавно управление с първия мандат. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по време на срещата с проф. Габровски.

Нашето разбиране е, че на България е належащо държавно управление и ще създадем каквото зависи от нас да имаме такова, несъмнено, при ясни условия и правила, съобщи водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.

Очаквайте детайлности!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР