Кандидатът на ГЕРБ/СДС Мария Габриел върна празна папка на държавния

...
Кандидатът на ГЕРБ/СДС Мария Габриел върна празна папка на държавния
Коментари Харесай

Мария Габриел върна на Радев празна папка

Кандидатът на ГЕРБ/СДС Мария Габриел върна празна директория на президента Румен Радев. Това очевидно е резултат от последните събития и сделката с ПП/ДБ за ротационно ръководство. Така на процедура първият мандат е несбъднат и следва връчването на втория мандат – по Конституция на втората по величина политическа мощ в 49-то Народно заседание.

Припомняме, че и от Има Такъв Народ отдръпнаха в началото заявената поддръжка за първия мандат, като по този начин ГЕРБ/СДС останаха единствено със сигурната поддръжка на Движение за права и свободи.

Интензивни договаряния в последните 24 часа провела Мария Габриел, с разсъдък, а не с страсти, стана ясно от коментара й пред президента.

Няма да позволи имена на хора, които не са резултат в резултат на открити, ясни диалози, на основата на правила и отговорности, а са резултат на подмолни сделки, съобщи тя, обявявайки решението си пред Румен Радев са върне празна директория. Това не бих го позволила, увери Габриел.

След всички диалози станало ясно, че обстановката в страната е сериозна и че имаме потребност от управляващи, които да работят тъй че жителите да имат доверие в тях. С Българска социалистическа партия разликите станали видни още първоначално. С другите намерили общи цели в посока евроатлантическа ориентировка.

Виждаме доста мощна поръчка за конституционно болшинство, уточни още Мария Габриел. Тя има вяра, че това болшинство ще реализира правосъдната промяна и ще върне чувството на хората за правдивост.

За мен приоритет остават българските жители и престижът на България, акцентира Мария Габриел и разгласи решението за ротационно ръководство с втория мандат.

Румен Радев й благодари за напъните. Когато първият мандат не успее, всеки идващ значи още по-тежки, а от време на време и мъчно обясними взаимни отстъпки и опасности за обществото, уточни президентът. Пътят, по който сте се насочили, изисква доста интензивна работа и най-много – интензивна връзка пред българското общество, счита още той.

В рамките на идващите дни президентът ще връчи вторият мандат на ПП/ДБ. Радев прикани партиите да не бавят бюджета и значимите закони за страната.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР