Кандидат-президентът на основната опозиционна сила в Турция - кемалистката Републиканска

...
Кандидат-президентът на основната опозиционна сила в Турция - кемалистката Републиканска
Коментари Харесай

Мухаррем Индже призна загубата

Кандидат-президентът на главната опозиционна мощ в Турция - кемалистката Републиканска национална партия, Мухаррем Индже разгласи, че приема резултатите от изборите, на които президентът Реджеп Ердоган и неговата партия извоюваха победа, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Няма забележителна разлика сред протоколите, достигнали до нас, и процентите, оповестени от Висшата изборна комисия. Признавам изборните резултати, съобщи Индже на конференция ден след вота.

Той посочи, че 15 милиона турци са дали своят вот за него и уточни, че задачата на Републиканската национална партия е броят им да нарасне на 30 милиона. Ще работя за това, сподели кандидат-президентът. Индже прикани Ердоган отсега нататък да не се държи като водач на своята лична партия, а да протегне прегръдки за всички турски жители и да постави завършек на напрежението в страната.

В своите предизборни манифестации Мухаррем Индже неведнъж заявяваше, че желае да е президент на всички турци, без значение от техните политически желания. Индже събра малко над 30% от гласовете на гласоподавателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР