Кандидат-президентът на Еквадор Даниел Нобоа се обзалага, че кампанията му,

...
Кандидат-президентът на Еквадор Даниел Нобоа се обзалага, че кампанията му,
Коментари Харесай

Наследникът на „бананов барон“ от Еквадор преследва мечтата на баща си – да стане президент

Кандидат-президентът на Еквадор Даниел Нобоа се обзалага, че акцията му, ориентирана към заетостта, може да извърши упоритостта на фамилията му да завоюва президентския пост.

Даниел е правоприемник на бизнес империята на „ банановия барон “ Алваро Нобоа. Израствайки той оказва помощ на татко си по време на петте му несполучливи акции за президентския пост.

Наркотикът е арестуван в Еквадор

Даниел Нобоа се изправя в изборната конкуренция на 15 октомври против Луиза Гонзалес - протежето на някогашния президент Рафаел Кореа.

Луиза Гонзалес Снимка: Reuters

Гонзалес завоюва първия тур, който се организира през август, с 34% от гласовете, а Нобоа остана втори с 23%.

Фернандо Вилявисенсио беше убит по време на предизборна демонстрация

Кампанията беше белязана от принуждение и закани към претендентите. Беше погубен главният претендент Фернандо Вилависенсио, възприеман като герой против корупцията.

Даниел Нобоа Снимка: Reuters

След случилото се Даниел Нобоа излиза на манифестации с бронежилетка. Той се дистанцира от популистката изразителност на татко си, избирайки да се концентрира върху оферти за привличане на задгранични вложения и развиване на бизнес бранша на Еквадор. Идеите му бяха добре признато от вложителите. Също по този начин дава обещание основаване на работни места, изключително за младежи, както и развиване на университетите.

Фернандо Вилявисенсио се разгласи против корупцията

Кампанията му е ориентирана стратегически, защото към една четвърт от гласоподавателите в Еквадор са на 29-годишна възраст или по-млади.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР