Кандидат-премиерът проф. Николай Габровски еднолично избирал министри в проектокабинета си.

...
Кандидат-премиерът проф. Николай Габровски еднолично избирал министри в проектокабинета си.
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Сам избирам министрите си, не ги консултирам с Борисов

Кандидат-премиерът проф. Николай Габровски еднолично избирал министри в проектокабинета си. Това е било и първичното му изискване и този избор не е съветван с Бойко Борисов . Това разкри кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски в ефира на Българска национална телевизия.

След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи претендентът на ГЕРБ-СДС за министър-председател изясни, че неговата задача е била да реализира гражданска самодейност , показвайки че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, и са мощно обезпокоени, само че въпреки всичко са подготвени да създадат крачка за решаването на проблемите.

" Много съм удовлетворен от извършените съвещания с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ". Движение за права и свободи и " Български напредък ". Въпреки всичко хората пристигнаха на срещата. Това значи, че има отворена врата за разговор ", изясни той.

Габровски изрази вяра, че когато стане ясно кои лица ще вземат участие в бъдещия кабинет и когато се осъзнае, че работи правилото за професионализъм и наличие на имена, отдалечени от партийното говорене, ще надделее разсъдъкът и първият мандат ще се осъществя.

Въпреки че Габровски изрази мнение ще има по-голяма възможност да се осъществя първият мандат в сравнение с идващите , той не отхвърли опцията да се съгласи да бъде препоръчан за кандидат-премиер за третия мандат от друга политическа мощ, само че при изискване, че се съблюдават същите правила - цялостна независимост за избор на екип, далечен от партийни централи и партийни оцветки.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР