Кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов връчи изпълнен мандата

...
Кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов връчи изпълнен мандата
Коментари Харесай

ИТН връчи изпълнения мандат на президента

Кандидат-премиерът на „ Има подобен народ” Пламен Николов връчи изпълнен мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев. Това стана седмица, откакто от партията на Слави Трифонов получиха досието от президента.

Във вторник от Има Такъв Народ показаха окончателния лист на претендентите за министри. Днес обаче Момчил Иванов се отхвърли от номинацията за поста правосъден министър.

Ето и останалите кандидатури:

За министър на финансите е определен депутатът Пламен Данаилов . А отпред на икономическото ведомство може да застане Десислава Димитрова .

Александър Николов е избран за министър на енергетиката. В момента той заема заместник-министерски пост там.

Екоминистерството, в което при предходния план за кабинет от „ ИТН " не показаха министър, в този момент посочена е Силвия Бакърджиева .

Георги Георгиев е препоръчан за министър на районното развиване и благоустройството.

Адвокатът Пламен Абровски пък би трябвало да оглави земеделското министерство.

За транспортен министър партията на Слави Трифонов издига Гроздан Караджов . Той е някогашен народен представител от „ Реформаторския блок”.

За министър на туризма е препоръчан депутатът от Има Такъв Народ Ивайло Кожухаров .

Да оглави здравното министерство е определен урологът доцент Силви Кирилов , който е управлявал някои от огромните лечебни заведения в страната.

Петър Илиев е препоръчан за министър на вътрешните работи. А външното министерство може да отиде в ръцете на дипломата от кариерата Ради Найденов .

Теодора Генчовска е още един избор на Има Такъв Народ за министър на защитата.

За обществен министър е посочена Теодора Пенева , а за учебен – имунулогът Велислава Петрова , която при предходния кабинет беше избрана за министър на опазването на здравето.

Оперният актьор Георги Султанов е изборът за министър на културата. А Радостин Василев още веднъж е препоръчан за състезателен министър.

Както и при предходния опит на „ Има подобен народ” лекар Антония Валентинова е номинирана за министър без портфейл по ромските въпроси.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР