Канал 3коментар на Илиана БеновскаОт новия министър на екологията Емил

...
Канал 3коментар на Илиана БеновскаОт новия министър на екологията Емил
Коментари Харесай

Беновска: Г-н Ревизоро, ще ревизирате ли отсъствието на стратегия за водата

Канал 3

коментар на Илиана Беновска

От новия министър на екологията Емил Димитров- Ревизоро се чакат " чудеса от смелост " - той да е " магьосникът от Оз "

От новия министър на екологията Емил Димитров- Ревизоро се чакат " чудеса от смелост " - той да е " магьосникът от Оз " и да даде стремително работещи решения на всички проблеми: за водата, за въздуха, за отоплението, които, очевидно, са групова грижа на доста министерства и ръководства, а освен на министъра на околната среда и водите.

 

На 3-тия ден от избирането на Емил Димитров- Ревизоро, депутат от Оперативна програма, Вътрешна македонска революционна организация министър председателят Борисов свика среща на министрите  Емил Димитров - Министерство на околната среда и водите, Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков – Министерство на регионалното развитие, Емил Караниколов- МИ, Теменужка Петкова – МЕ, Владислав Горанов- МФ, кметовете на София и Перник – Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, шефа на Софийска вода – Васил Тренев и други

Взе се решение хората в Перник да пият вода от Белмекен доставена през София. А индустрията в Перник да работи с вода от различен източник. За да се случи това, страната би трябвало стремително са стартира да строи водопроводи. Срокът е към 2 месеца.

 

Дотук добре. Въпросът е: за какво това не е направено преди да възникне безводието? Втори въпрос: грози ли ни безводие и  на други места, и ще се вземат ли предварителни ограничения това да не завари България " по бели гащи " – както стана в Перник? Трето: като се направи холдинг ВИК, ще му пристигна ли на разум на някого да сътвори и научно звено, което да прегледа незабавно, само че и умело водосборната и водопреносната мрежа  в цялата ни татковина и да се изготви държавна тактика, която не е налична цели 30 години?

 

Г-н Димитров, " сред капките " вода се промъква шумно и тематиката за чистотата на въздуха. Фандъкова подарява печки, митницата, ДАНС, Министерство на вътрешните работи преследват италиански " мафиотски " боклуци, Корнелия Нинова, пък,  се пъчи с избор на съмнение по тематиките с водата и въздуха.

 

Защо, господин Димитров, в България има единствено 1 Топлоелектрическа централа в Сливен с право да гори RDF и биомаса? А Виена се отоплява, горейки RDF и биомаса, Швеция е най-големият вносител на боклуци, Копенхаген също употребява това гориво, 300 съоръжения в Европа работят с RDF и биомаса, и огромна част от тях са в градовете, и няма безусловно никакъв проблем за естествената среда, дори в противен случай – има много повече еко и финансови изгоди, в сравнение с вреди.

 

А България се  " стиска " за нормативния решим по еко разрешителни за горене на боклуци и биомаса - и дори желае да спре Топлоелектрическа централа Бобов дол!

 

Г-н Ревизоро, ще " ревизирате " ли отсъствието на тактика за водата и " стиснатия " режим за горене на RDF и биомаса?

 

Аз съм Беновска. И запитвам.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР