Канадското правителство обяви в петък 39 милиона канадски долара (28,9

...
Канадското правителство обяви в петък 39 милиона канадски долара (28,9
Коментари Харесай

Канада ще изпрати пушки и радиостанции в помощ за Украйна на стойност 39 милиона канадски долара

Канадското държавно управление разгласи в петък 39 милиона канадски $ (28,9 милиона долара) нова военна помощ за Украйна, която ще включва 40 снайперски пушки, 16 радиостанции и подаяние за фонд на НАТО в помощ на Киев във войната му против Русия.

Последният кръг от канадска помощ, който включва и муниции за пушките, беше разгласен от министъра на защитата Анита Ананд във военновъздушната база Рамщайн в Германия, където представители на защитата на НАТО се срещат, с цел да обсъдят нови военни доставки за Украйна.

Пушките и боеприпасите ще бъдат доставени от основаната в Канада Prairie Gun Works, до момента в който радиостанциите ще бъдат от L3Harris Technologies, съгласно изказване на канадското министерство на защитата.
Приносът към фонда на НАТО от към 34,6 милиона канадски $ ще помогне да се обезпечат на Украйна доставки на гориво и други активи.

„ Даренията и поддръжката, оповестени от Канада през днешния ден, ще оказват помощ да се подсигурява, че Украйна има това, от което се нуждае, с цел да отбрани своя суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност “, сподели Ананд.

Канада е измежду най-верните поддръжници на Киев и е предоставила милиарди долари помощ, в това число над 1 милиард канадски $ военна помощ, от началото на съветската инвазия предходната година.

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция " за битка с това, което тя разказва като опасност за сигурността.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР