Канадският премиер Джъстин Трюдо, който се стреми към трети мандат

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо, който се стреми към трети мандат
Коментари Харесай

Замерят с камъни премиера на Канада

Канадският министър председател Джъстин Трюдо, който се стреми към трети мандат на предварителните избори по-късно този месец, неведнъж се сблъскваше с ядосани протестиращи по време на предизборната акция. А в този момент един даже хвърли камъни по него, осведоми " Франс прес ".

Инцидентът се е случил през вчерашния ден, до момента в който водачът на Либералната партия е напускал събитие в микропивоварна в Лондон, град, който се намира югозападно от Торонто в провинция Онтарио. Някой от тълпата е хвърлил по премиера нещо, което изглеждаше като шепа трошляк, демонстрираха телевизионни фрагменти.

Трюдо, членовете на неговата защита и публицисти са били ударени. Няма потърпевши.

Инцидентът провокира наказание от страна на главния конкурент на Трюдо, водача на консерваторите Ерин О`Тул и водача на Нова демократична партия Джагмит Сингх.

Трюдо, който записва спад в допитванията и в този момент е с изравнени сили с О`Тул, на няколко пъти се сблъсква с това, което той дефинира като " антиваксърски тълпи ", ядосани от ръководството му на COVID-19 пандемията.

Протестиращите, ядосани поради препоръчаните наложителни ваксини против ковид и други спешни ограничения, крещяха расови и мизогинни обиди против антуража му.

Миналата седмица той беше заставен да анулира събитие заради съображения за сигурност.

" Да, в тази страна има дребен крайен детайл, който е сърдит, който не има вяра в науката, който се нахвърля с расистки, женоненавистни офанзиви ", сподели Трюдо на предизборна акция.

" Но канадците, по-голямата част от канадците, не са показани от тях и знам, че няма да позволи тези гласове, тези групи със специфични ползи, тези протестиращи-дори не желая да ги назовавам протестиращи, тези мафиоти против восъчници - да диктува по какъв начин тази страна ще преодолее тази пандемия. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР