Канадският министър на отбраната Бил Блеър обяви днес, че тази

...
Канадският министър на отбраната Бил Блеър обяви днес, че тази
Коментари Харесай

Тази пролет Канада ще дари повече от 800 дрона на Украйна

Канадският министър на защитата Бил Блеър разгласи през днешния ден, че тази пролет страната му ще съобщи на Украйна повече от 800 модерни бойни безпилотни летателни апарата на сума от над 95 млн. канадски $ (128 млн. български лв. – бел. ред.), съобщи от Торонто сътрудник на Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12733
Министърът съобщи, че Канада е вложила средствата, с цел да даде на Украйна повече от 800 безпилотни летателни системи за многократна приложимост „ СкайРейнджър Р70 “. Според него създаваният в Канада дрон е един от най-хубавите на света от класа си и може да транспортира до 3,5 кг разнообразни товари, в това число боеприпаси.

„ Тези дронове ще оказват помощ на украинските бойци на предна линия да получат достъп до цели и закани с акуратност и успеваемост “, съобщи Блеър. Тези качества ще оказват помощ на украинските оператори да разпознават лица, транспортни средства и всевъзможни източници на топлота от огромно разстояние, изключително в мрачевина и неприятно време.

„ Очакваме първите системи да бъдат доставени тази пролет на Въоръжените сили на Украйна. Те бързат, както и ние “, добави министърът.  Той обясни, че подписаният с производителя контракт планува в допълнение даване на аварийни елементи и услуги за поддръжка, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР