Канадските власти разшириха икономическите санкции срещу Руската федерация, добавяйки към

...
Канадските власти разшириха икономическите санкции срещу Руската федерация, добавяйки към
Коментари Харесай

Канада със санкции за служители на Газпром и Роснефт

Канадските управляващи разшириха икономическите наказания против Руската федерация, добавяйки към санкционните описи 10 основни чиновници на фирмите Газпром и Роснефт. Това се споделя в изказване на канадското външно министерство.

„ Външният министър Мелани Жоли разгласи нови наказания според Регламента за специфичните стопански ограничения в отговор на непредизвиканото и безпричинно навлизане на Русия в Украйна “, се споделя в документа. „ Тези нови ограничения постановат ограничавания за 10 основни представители на две значими компании в съветския енергиен бранш, Роснефт и Газпром.

Министерството на външните работи означи, че тези ограничавания имат за цел „ да окажат спомагателен напън върху съветското управление да спре нарушаванията на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “. Списъкът на лицата, включени в идващия пакет от наказания, не е прибавен към документа.

Освен това канадските управляващи разшириха листата със наказания против Руската федерация, който беше разгласен на 24 и 26 февруари. Това се показва на уеб страницата на канадското държавно управление.

В листата по-рано бяха добавени заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, министър-председателят Михаил Мишустин, кметът на Москва Сергей Собянин, губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов, ръководителят на президентската администрация Антон Вайно, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, пратеникът на президента на север Юрий Чайка, вицепремиерът - пълномощен представител на президента на Руската федерация в Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев, ръководителят на Федералната митническа работа на Русия Владимир Булавин, делегат на президента за Урал Федерален окръг Владимир Якушев, пратеникът на президента в Приволжския федерален окръг Игор Комаров, пратеникът на президента в Сибирския федерален окръг Анатолий Серишев, пълномощният представител на президента на Руската федерация в Северозападния федерален окръг Александър Гуцан.

На 24 и 26 февруари министър председателят Джъстин Трюдо разгласи, че Канада вкарва трети пакет от стопански наказания, който включва съветския президент Владимир Путин, съветския външен министър Сергей Лавров, министъра на защитата Сергей Шойгу, Министърът на финансите Антон Силуанов, министърът на правораздаването Константин Чуйченко и началникът на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов.

Канада към този момент наложи три пакета стопански наказания против Русия - на 22, 24 и 26 февруари.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР