Канадските власти добавиха още шест имена към списъка с антируски

...
Канадските власти добавиха още шест имена към списъка с антируски
Коментари Харесай

Канада добави към санкционния си списък началници на наказателната колония, в която почина Навални

Канадските управляващи прибавиха още шест имена към листата с антируски наказания, измежду които са началникът на наказателната колония в селището Харп, където умря Алексей Навални, Вадим Калинин, както и началникът на съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг Игор Ракитин. Това се показва в документи, оповестени на уеб страницата на канадското външно министерство.

В листата са включени още Александър Варапаев (роден през 1988 г.), Марина Бобек (родена през 1986 г.), Екатерина Фролова (без да се прецизира годината на раждане) и Кирил Никифоров (роден през 1992 г.). Техните длъжности не са конкретизирани.

Предполага се, че може да става въпрос за следователя от Следствения отдел на Следствения комитет на Руската федерация за Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг Александър Варапаев, Марина Бобек, която работи като прокурор от апелативния отдел на наказателно-съдебния отдел на Московската прокуратура, Екатерина Фролова, чиновник на наказателно-съдебния отдел на Московската прокуратура, и Кирил Никифоров, арбитър от Ковровския градски съд (Владимирска област).

По-рано канадският министър на външните работи Мелани Жоли съобщи, че Отава ще наложи наказания на Русия поради гибелта на Навални. Както беше конкретизирано, става въпрос за ограничавания против " шестима съветски публични лица, в това число висши служители и високопоставени чиновници на прокуратурата, правосъдните и наказателните служби на Русия ".

На 16 февруари Управлението на Федералната работа за осъществяване на наказванията за Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг заяви за гибелта на Навални в колонията. По данни на отдела той се е почувствал зле след разходка и е изгубил схващане. Медиците незабавно са почнали да оказват помощ на пандизчията, опитвали са се да го реанимират повече от половин час./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР