Канадски съдия разпореди да бъде спряна блокадата на най-натоварения международен

...
Канадски съдия разпореди да бъде спряна блокадата на най-натоварения международен
Коментари Харесай

Трюдо обеща бързи действия срещу протестиращите в Канада

Канадски арбитър разпореди да бъде спряна блокадата на най-натоварения интернационален сухоземен граничен контролно-пропускателен пункт в Северна Америка, а министър председателят на Канада увери, че държавното управление ще предприеме против протестиращите "бързи дейности " за използване на закона, предадоха международните организации.

Трюдо беседва по телефона с американския президент Джо Байдън и двамата показаха мнение, че блокадата по канадско-американската граница би трябвало да бъде прекъсната. Лидерите се съгласиха, че митингите в Канада срещу условията за имунизация против COVID-19 попречват пътуването и търговията сред двете страни и оказват "значително директно влияние ".

Трюдо даде обещание "бързи дейности " за използване на закона по отношение на блокадите на значими мостове и контролно-пропускателни пунктове на границата сред Канада и Съединени американски щати, а Байдън изрази паника, че това се отразява неподходящо на американските компании. Канадският министър председател уточни, че полицията и всички равнища на ръководството се приготвят да подхващат дейности против водачите на камиони, протестиращи срещу обвързваните с ковид ограничаващи ограничения и условия за имунизация.

Протестиращите от няколко дни блокират моста "Амбасадор " сред канадския град Уиндзор и американския Детройт, както и други гранични пунктове, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Съдебното разпореждане може да докара до предприемане на дейности от полицията против протестиращите, блокирали моста. По-рано Трюдо показа, че "не изключва нито един вид за деяние ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР