Канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals успя да подобри производствените

...
Канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals успя да подобри производствените
Коментари Харесай

Dundee доби още повече злато от „Челопеч“

Канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals съумя да усъвършенства индустриалните си резултати в единствено една от своите мини в България през 2023 година С малко над 1% компанията усили добива в „ Челопеч “, до момента в който в по-новата мина – „ Ада тепе “ – производството „ пострада “ от по-ниско наличие на злато в модифицираната руда.

Годината бе предизвикателна, само че компанията не регистрира необикновен резултат от енергийната рецесия и войната в Украйна. Въпреки по-скромното произвеждане на злато в „ Ада тепе “ то следва насоките на компанията за тази година. Главният изпълнителен шеф Дейвид Рей разказа годината като „ мощна “ с помощта на „ постоянното произвеждане на злато “.

Четвъртото тримесечие бе и най-силното за годината на „ Ада тепе “ с създадени почти 28 100 унции злато – или към 30% от златната продукция за цялата година. Очакванията на компанията са изискванията през 2023 година да бъдат удобни и това да докара до по-високи равнища на създадено злато там.

Изчисленията демонстрират, че тази година продукцията от мината в Крумовград е с към 29% по-малко на годишна база. Общо през годината от нея са излезли 94 хиляди унции злато, което е към горния завършек на годишните индустриални насоки за годината. Компанията приключи обновена оценка на минералните запаси и минералните запаси и проекта за живота на мината и чака да разгласява резултатите през януари 2023 година

През четвъртото тримесечие „ Челопеч “ е създал почти 45 300 унции злато и 7.4 милиона паунда мед. През 2022 година мината създаде почти 179 100 унции злато и 30.8 милиона паунда мед, което е в границите на годишните насоки. Така добивът на злато край южните скатове на Стара планина съумя да се усили на годишна база с малко над 1%.



Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинDundee Precious Dundee Precious Metals Dundee Precious рандеман на злато рандеман на злато злато златодобив ПоследниНай-четениКомпании 4 Dundee доби още повече злато от „ Челопеч “ Бюджет и финанси 480 Инфлацията в Украйна доближи 26.6% Образование 384 Бизнесът търси фрагменти от учебните заведения Енергетика 1180 Гугъл, Ford и GM работят дружно по виртуални електроцентрали Компании 46436 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Енергетика 10455 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Компании 10322 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 6438 Апетит за злато: 3 страни купиха 55 тона за месец Всички вести  Goldman Sachs към този момент не чака криза в еврозоната
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР