Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску стигна най-големия финал в така или

...
Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску стигна най-големия финал в така или
Коментари Харесай

Историята на Пепеляшка в Индиън Уелс не спира

Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску стигна най-големия край в по този начин или другояче късата си кариера, откакто отстрани Елина Свитолина и ще спори за купата в Индиън Уелс. 18-годишната тенисистка от Мисисауга е и първата тийнейджърка в последната фаза на шампионата от сериите Premier Mandatory от 2010-а насам, когато Каролин Вожняцки (19-годишна) отстъпи на Йелена Янкович.

Андрееску има невероятните 27 победи в 30 мача на всички равнища през 2019-а, като към този момент може да се похвали и с две победи над съпернички от топ 10. Тя бе е едвам третата полуфиналистка с “уайлд кард” (след Мартина Хингис през 2006-а и Серина Уилямс през 2015-а), а към този момент е и първата в Индиън Уелс финалистка, участваща с такава покана.

Bianca Andreescu's @WTA Ranking:

January 1, 2019: 152
March 15, 2019: 33#BibiRising #BNPPO19 pic.twitter.com/0csVKz7o9x
— Tennis Channel (@TennisChannel) March 16, 2019
Впечатляващото при Андрееску е също, че тя има цели пет победи в шестте случая, когато се е изправяла против съперничка от топ 20 на международната класация.

Възходът й в действителност стартира през октомври 2018 година, когато се завърна на корта след двумесечно неявяване заради травма и съумя да запише 18 победи в 21 мача от сериите на ITF. Тя стартира 2019-а на 152-ра позиция в класацията на WTA, само че в този момент ще се вмести удобно в топ 40. Освен чудесния рейд в Индиън Уелс, този сезон тя стигна за първи път край на WTA в Оклънд, завоюва купа от сериите ITF 125 000 в Нюпорт и игра полуфинал в Акапулко.

За да стигне до първата си купа на WTA, и то тя би била от най-високата категория, Андрееску ще би трябвало да победи осмата сложена Анжелик Кербер и ще може да стигне даже топ 25 на международната класация.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР