Канадската провинция Онтарио обяви днес извънредно положение на фона на

...
Канадската провинция Онтарио обяви днес извънредно положение на фона на
Коментари Харесай

Властите на канадската провинция Онтарио обявиха извънредно положение

Канадската провинция Онтарио разгласи през днешния ден изключително състояние на фона на продължаващите митинги на водачи на огромни камиони против наложителната за специалността им имунизация, сподели пред публицисти министър председателят на провинцията Дъг Форд , представен от Ройтерс.

" Ще събера държавното управление, с цел да се обърнем към правосъдните управляващи, които в незабавен порядък да издадат разпоредби, които да посочат пределно ясно, че е нелегално и наказуемо да се блокира и да се попречва придвижването на артикули, хора и услуги по сериозната инфраструктура ", сподели на конференция Форд.

Премиерът на провинцията даде обещание също правни дейности против протестиращите, в това число санкции и вероятни санкции със затвор за неспазване на разпорежданията на управляващите.

" Взехме всички нужни ограничения, с цел да осигурим отварянето на границата. На обсадените поданици на Отава ще кажа: ще следим за това да можете да си върнете естествения живот, доколкото е допустимо ", добави Форд, представен от Франс прес.

" Разполагаме с всичко належащо да сложим завършек на тези блокади . Върнете се по домовете си незабавно ", обърна се министър председателят на провинция Онтарио към протестиращите.

Премиерът реакционер Форд от няколко дни е обект на рецензии за бездействието си към протестиращите, което мнозина отдават на политически сметки. Той е претендент за преизбиране през юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР