Канадската компания Seabrick представи иновативен строителен материал, предназначен за изграждане

...
Канадската компания Seabrick представи иновативен строителен материал, предназначен за изграждане
Коментари Харесай

Морски тухли от водорасли са бъдещето на селища насред океана

Канадската компания Seabrick показа новаторски строителен материал, предопределен за създаване на морски уреди. На първо място - бързосглобяеми плаващи платформи, които могат да служат като основа за построяването на всевъзможни други здания върху тях.

Става въпрос за самобитен тип " морски тухли " - подготвен главен детайл за създаване на разнообразни архитектурни обекти. Идеята се връща към концепцията за основаване на плаващи селища, които не принадлежат на никого, с изключение на на техните притежатели. Те плуват в неутрални води и са територии, където законите на никоя страна не се ползват. Жителите на такива плаващи градове дефинират своя личен метод на живот, могат да се сплотяват в общности, да построяват цели мегаполиси - или, назад, когато и да е да отделят от цялото персоналната си платформа и да отплават.

Последното условие се трансформира в основен фактор в създаването на " морските тухли ", които работят на правилото на детски конструктор. Частите се свързват елементарно между тях и също по този начин елементарно се разединяват, могат да се употребяват за създаване на структури от всевъзможен размер - в рационални граници. Материалът е водоустойчив, с позитивна плаваемост, само че най-важното е, че е по-евтин от металните понтони - с 53%, плаващия бетон - със 72% и офшорните алуминиеви платформи - с 83%.

Тези тухли са направени от водорасли посредством събиране на растения, изхвърлени на брега. Там те гният и основават нехигиенични условия, тъй че навременното изхвърляне на водораслите ще донесе спомагателни изгоди. Изсушени и натрошени водорасли, дружно с химически добавки, се трансформират в разтвор и се изсипват във форма, а след изстудяване се покриват с нетоксична пластмаса. Съобщава се, че новите морски тухли са изцяло екологични.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР