Канадската филмова звезда Доналд Съдърланд ще бъде отличен с почетната

...
Канадската филмова звезда Доналд Съдърланд ще бъде отличен с почетната
Коментари Харесай

Доналд Съдърланд с почетна награда от кинофеста в Сан Себастиан

Канадската кино звезда Доналд Съдърланд ще бъде отличен с почетната премия за изцяло творчество на кинофестивала в Сан Себастиан. 84-годишният артист ще получи наградата „ Доностия “, с която ще бъде маркирана над половинвековната му кариера.

Съдърланд е потвърдил огромния си гений, въплъщавайки десетки герои, без значение от жанра: от драма до военни филми, трилъри, филми на ужасите и научна фантастика

гласи част от изказването на екипа зад испанския кино фестивал. Съдърланд, който почитателите заобичаха от ленти като M*A*S*H, „ Игрите на глада “, „ Казанова “ и доста, доста други, ще получи премията си на 26 септември. Тогава ще бъде излъчен и най-новият му филм The Burnt Orange Heresy, в който с присъединяване се разписва и Мик Джагър.

Междувременно няколко дни по-рано международна премиера ще направи и „ Физика на тъгата “ - заглавието, режисирано от Теодор Ушев и за което Съдърланд дава гласа си назаем. 28-минутната анимация, въодушевена от едноименния разказ на Георги Господинов, ще бъде показана за първи път по време на филмовия фестивал в Торонто.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР