Канадската армия обвини китайските военновъздушни сили в непрофесионално поведение, което

...
Канадската армия обвини китайските военновъздушни сили в непрофесионално поведение, което
Коментари Харесай

Канада смъмри китайски военни летци


Канадската войска упрекна китайските военновъздушни сили в непрофесионално държание, което е могло да сложи в заплаха военни летци от Канада по време на неотдавнашни взаимни маневри в интернационалното въздушно пространство в Азия, съобщи Франс прес.

Канадските самолети били ситуирани в Япония в границите на интернационалните старания за да бъдат спазвани глобите против Северна Корея. Във въздуха няколко канадски водачи видели против тях да се насочват китайски бойни самолети, очевидно в опит да ги принудят да се отклонят от маршрута си, " без да съблюдават интернационалните правила за сигурност ", съгласно текста на официално съобщение, оповестено от канадската войска.

В някои случаи се наложило канадските летци внезапно да трансформират курса, " с цел да избегнат конфликт със самолетите, които се опитвали да ги прехванат ". Понякога китайските самолети се доближавали толкоз, че екипажите им били " ясно забележими ".

Подобни произшествия в интернационалното въздушно пространство по време на задачи, свързани със глобите на Организация на обединените нации, зачестяват и " казусът към този момент е бил повдиган посредством дипломатически канали ", прибавя канадската войска.

Пекин счита Източнокитайско море за своя зона на въздействие и към този момент от години подхваща редица акции в опит да си присвои тези интернационалните води, в това число военни провокации против задгранични кораби и самолети, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР