Канадец, обвинен в прегазване и убийство на мюсюлманско семейство, се признава за невинен

...
Канадец, обвинен в умишлено прегазване и убийство на четирима членове
Коментари Харесай

Канадец, обвинен в умишлено прегазване и убийство на четирима членове на мюсюлманско семейство в Лондон, Онтарио се призна за невинен

От ABC News, 5 септември 2023 г., 20:54

УИНДЗОР, Онтарио -- Канадец, обвинен в умишлено прегазване и убийство на четирима членове на мюсюлманин семейство в Лондон, Онтарио, се призна за невинен във вторник, когато започна подборът на съдебни заседатели за процеса срещу него.

Натаниел Велтман е обвинен, че умишлено е блъснал с камиона си членовете на семейството Афзаал, докато са били на разходка вечерта на 6 юни 2021 г. Повдигнато му е обвинение с четири обвинения за убийство от първа степен и един опит за убийство.

Стоейки до обвиняемия, докато съдебният секретар четеше обвиненията, адвокатът на защитата Кристофър Хикс вписа невинни признания от името на Велтман.

Велтман, който носеше бяла риза с дълги ръкави и черни панталони в съда, седеше тихо между защитниците си Хикс и Питър Кетчесън по време на процеса на избор на съдебни заседатели.

Изборът на съдебни заседатели трябваше да продължи в сряда за процеса, който се очаква да продължи 12 седмици.

Рене Померанс, съдия от Върховния съд, постанови миналата година, че промяна на мястото е оправдана по делото, премествайки процеса от Лондон в Уиндзор, Онтарио.

Причините за това решение, както и представените доказателства и аргументи в съда, не може да бъде разкрит поради забрана за публикуване.

Салман Афзал, 46 г., 44-годишната му съпруга Мадиха Салман, тяхната 15-годишна дъщеря Юмна и нейната 74-годишна баба Талат Афзал бяха убити при нападението. 9-годишният син на двойката също беше сериозно ранен, но оцеля.

Померанс каза, че прокуратурата твърди, че Велтман, който е бил на 20 години по време на ареста си, е бил мотивиран от екстремистки десни възгледи, свързани с превъзходството на бялата раса, когато той умишлено е карал камиона си през бордюр, за да удари членовете на мюсюлманското семейство.

Нито едно от обвиненията не е било доказано в съда.

Нападението срещу семейство Афзаал изпрати вълни от шок, скръб и страх в цяла Канада и стимулира продължаващите призиви за мерки за борба с ислямофобията в страната.

< p class="Ekqk yuUa lqtk eTIW sUzS">Лондонското Сити посвети градина на семейство Афзаал.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР